Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Reflux lehet? Miket egyek,...

Reflux lehet? Miket egyek, hogy elmúljon ez az érzés?

Figyelt kérdés

sziasztok!

pár havonta előjönnek ezek az elég zavaró tünetek: minden 5. percben büfögnöm kell, úgy érzem teli vagyok levegővel, nagyon rossz ahogy lassan gyűlik-gyűlik és majd csak percek után tud kijönni a levegő. A gyomromból pedig mindig visszafelé jövöget az étel, ma is reggeliztem és azóta is birizgálja a nyelőcsövem, nem mar, de kellemetlen hogy nem a gyomromban vannak a dolgok. Ja és sokat köhögök is, meg állandóan köszörülnöm kell a torkom mert nagyon irritál.

Tegnap este már vettem be rennie-t de nem hatott, próbálkoztam háztartási keksszel, vajas kenyérrel... nem tudtok valami hatásos dolgot? Az orvosom mindig a diétát javasolja, banán eszegetés után jobb is a dolog de csak 1 óráig.

Ja és ez tényleg reflux lehet ugye?

22/N

2012. okt. 17. 14:58
 1/2 anonim ***** válasza:

"Az orvosom mindig a diétát javasolja"

Ezzel el is intézi a dolgot? Csókoltatom. :D

Szerintem keress fel egy másik körzeti orvost vagy dietetikust, mert ha nem kezeled, komolyabb szövődményei is lehetnek.

2012. okt. 17. 15:04
 2/2 anonim ***** válasza:
Nekem is ez volt. de a háziorvosom protonpumagátlót (Controlocot) írt fel rá, amit 3 hónapig szedtem, amikoris elmúltak a panaszaim, igaz azóta is vigyázok, hogy ne egyek túl sok savas ételt. Cigi, kávé és csípős étel tilos. Mellette elküldött vérvételre, vizeletvizsgálatra, ultrahangra és gasztroenterológushoz is. Szerintem neked is kellene egy alapos kivizsgálás és valamilyen gyógyszer, mert a savgátlóük ilyenkor már nem érnek semmit.
2012. okt. 17. 15:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!