Mit tegyek? 17/L

Figyelt kérdés
Sziasztok! Olyan problémám van, hogy kb. 2 hete szűnni nem akaró fejfájásom van, szédüléssel és étvágytalansággal.. Ennek előzményei: Szintúgy 2 hete a suliban folyamatos témazárók, és feleltetések vannak, amikre lelkiismeretesen készülök, mégis tiszta ideg vagyok miattuk.. A másik dolog pedig egy fiú.. Azt hiszem szerelmes vagyok, és úgy gondolom (a jelekből), hogy a fiú számára sem vagyok közömbös.. Amíg nem találkozunk teljesen rosszul vagyok, ugye ez a szédüléses dolog.. Csak sajnos az anyukám és a nagymamám nem engedik meg, hogy barátom legyen. Azt mondják, hogy ráér az, tanuljak még. Soha nem járok discoba és nem iszok/cigizek. Az átlagom a suliban egész jó, bőven 4.3 fölött van, szóval nem értem, miért nem engedik meg.. Ha úgy alakulna a dolog, és összejönnénk, eltitkolni semmiképp sem akarom előlük.. Szóval ebben a két dologban szeretnék segítséget kérni, szerintetek mivel szüntethetném meg az állandó rosszullétet(gondoltam már Homeopátiás szerekre) és a másik, hogyan érhetném el, hogy megengedjék, hogy barátom legyen?

2012. okt. 13. 15:04
 1/4 anonim ***** válasza:
47%
Gondolom a stressz miatt vagy ilyen cudarul. A Vizsgak utan egy resze szerintem meg is fog szunni, de addig viszont ne aggodj annyira miattuk. A fiut szerintem addig hanyagold amig a vizsgak le nem zarulnak :) Es ha jo eredmenyt ersz el akkor nyilvan a szulok is elnezobbek lesznek a fiuval kapcsolatban
2012. okt. 13. 15:17
 2/4 anonim ***** válasza:
72%

Két tippem van:

1, Találkozgassatok és tartsd titokban.

2, Mondd meg nekik, hogy a boldogsághoz Neked is jogod van, és a boldogsághoz ez is hozzátartozik, a világon ez a legtermészetesebb dolog. Viszont így fennáll az esélye, hogy ha továbbra se engedik, akkor ki kell balhéznod Magadnak a jogot, és az se nem könnyű se nem kellemes. Lehet egy olyan próbálkozást tenni, hogy addig csak 1-eseket hozol amíg nem engednek, viszont akkor fel kell készülni az ő reakcióikra és ellenlépéseikre is. Apukáddal próbáltál beszélni? Hátha ő megértőbb.

2012. okt. 13. 15:19
 3/4 anonim válasza:
100%

Szia.

Hát, akkor kezdeném az elsővel: valószínűleg pont a túlzott lelkiismeretességed az oka a dolognak. Amire nagyon ráfókuszálsz, rákoncentrálsz, az többféleképp hathat rád. Valaki speciel a pozitívan hat a stressz, épp az motiválja, hogy kiélezett szituációba került. Valaki meg bepánikol, és ennek lehetnek különböző hátulütői. Szerintem nálad ez utóbbiról van szó. Ne görcsölj rá a tanulásra, bár kétségkívül dicséretes, hogy tizenhét éves lány létedre ilyen komolyan veszed az iskolát, olykor azért pihenni és lazítani is kell.

Gondolom az anyukáddal és a nagymamáddal van szorosabb kapcsolatban az is, hogy nem jársz el szórakozni. Ez nem feltétlenül rossz, ha nincs is rá igényed, ellenben, ha már úgy érzed, hogy szükséged lenne egy kis kikapcsolódásra, vagy a baráti társaságod ilyen helyekre jár, meg kell velük értetned, hogy már igenis abban a korban vagy, amikor ez szimplán lékszükséglet.

De gondolom jelen pillanatban a legfontosabb dolog a fent említett fiú. Véleményem szerint butaság, hogy nem neked való még, meg ráér. Nem, nem ér rá, aki huszonegynéhány évesen kezdi megismerni egyáltalán azt, hogy a másik nemmel másképp is meg lehet ismerkedni, eleve nagyobb hátránnyal, neadjisten, egy rakás szorongással fog belevágni. Ez pont az a kor, hogy fiatal vagy, ellenben már valamennyire érett is, érzelmileg és testileg egyaránt, vannak bizonyos ösztöneid, amiket ki kell elégítened, és itt nem kell feltétlenül már a szexualitásra gondolnod, szimplán a párkapcsolatban levés is egy ösztön. Nyilván ezt nehéz lesz elmondanod úgy, hogy meg is értsék, de az írásod alapján gondolom vagy annyira intelligens, hogy észérvekkel, szépen, lassan beadd nekik. Ha meg még így sem nagyon hajlanak a dologra, kénytelen leszel ezt a titkolózásos módszert választanod. Lehet, hogy nem szép dolog a szemedben, de pár év múlva nagyon nagyon fogod bánni, hogy most nem adtál esélyt a dolognak.

2012. okt. 13. 15:45
 4/4 anonim válasza:

*valakire

*-a

*létszükséglet

*választani

Bocsi, kicsit belebambultam.

2012. okt. 13. 15:51

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!