Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Minek a tünetei lehetnek ezek?

Minek a tünetei lehetnek ezek?

Figyelt kérdés

Kicsit hosszú a sztori, de megpróbálom röviden összefoglalni.

Szóval, voltam az elmúlt két hétben kétszer is ügyeleten, erős mellkasi szorítással és maga pulzussal. Mindkétszer csináltak EKGt, a doki azt mondta ez tökéletes, a vérnyomásom is rendben volt és azt mondták a magas pulzust lelki eredetű problémák (valószínűleg stressz, szorongás, pánikbetegég) okozzák.

Mára már napi szintűek a rosszulléteim, szorít vagy szúr a szívemnél és ilyenkor nehezen kapok levegőt.

Az általános közérzetem borzasztó, az arcom sápadt, a hajam hullik, a körmöm töredezik, a bőröm pedig száraz és repedezik.

Éjszakánként nem tudok elaludni, ezért reggel borzasztó fáradtan kelek és egész nap olyan vagyok mint akin átment egy úthenger.

Tegnap este folyamán kb 3-4 órát aludtam, ma reggel is szörnyen álmosan keltem, úgy érzem bármelyik pillanatban összeeshetek, pedig a vérnyomásom normális (117/67) a pulzusom viszont maga (84) volt mikor megmértem, szóval az alacsony értéktől sem lehet ez.

Nem tudom kihez forduljak, ügyeletre már nem merek bemenni, mert nem vesznek komolyan pedig megjárom minden nap a poklok poklát, most is érzem azt a feszítő érzést a bal oldalamon.

A háziorvoom elküldött vérvételre, az hibátlan lett, de tényleg, minden érték annyi, amennyinek lennie kell. ABPM vizsgálatom is volt, az kimutatta a magas pulzust (volt, hogy nyugalmi állapotban 122) erre felírt napi 1/4 adag béta-blokkolót, de azt ma reggel már nem mertem bevenni, mert tegnap levitte a pulzusomat 52re és mióta szedem össze-vissza ver a szívem, érzem hogy néha nagyobbat dobban vagy kétszer gyorsan egymás után.

Nem tudom mi lehet a probléma, az orvosok azt mondják ilyen fiatalon még nem foglalkozzak a szívemmel, illetve van egy ismerőöm (szinté orvos) aki azt mondta szerinte lelki eredetű lehet.

De nekem egyáltalán nem stresszes az életem és nem érzem azt, hogy szoronganék.

Valakinek esetleg valami ötlet? Vagy tipp, hogy hova forduljak, ahol nem hajtanak el egyből?

Köszönöm!

2012. okt. 11. 09:48
 1/4 anonim ***** válasza:
Pszichiáter.
2012. okt. 11. 15:03
 2/4 anonim ***** válasza:

A vérvétel kapcsán a pajzsmirigy hormonjaidat is megnézték? Amiket leírsz, belefér akár a pajzsmirigy túlműködésébe is.

Oka lehet pánikbetegség is, ahhoz egyáltalán nem kell stresszes életet élni!

2012. okt. 12. 00:58
 3/4 A kérdező kommentje:
Rendben van a pajzsmirigyem is, legelőször a háziorvos is azt hitte azzal van a baj, de tökéletes az is.
2012. okt. 12. 04:17
 4/4 anonim ***** válasza:
Én javasoltam a pszichiátert. Volt nekem is rosszullétes, szapora szívveréses, meg még jó néhány problémám. Fokozódtak a felírt gyógyszerek ellenére. Szinte percenként rosszul lettem. Velem sem foglalkoztak már, azt mondták nem szedem a gyógyszereket.Végül Pesten voltam egy dokinál, már nem rendel, meg véletlen szituációban találkoztunk. Azt mondta vegetatív idegrendszeri probléma, és ez okoz teljesen kézzelfogható erős tüneteket. Nehéz volt tudomásul venni, hogy amit érzek és a pszichém okozza, nem tudom befolyásolni. Gyógyszert kaptam, néhány hónap alatt elmúltak a tüneteim.Én sem szorongtam, nem éreztem magam idegesnek. Egyébként régebbi érzelmi megrázkódtatás okozhatja. anekem valószínű édesapám halála, illetve munkatársam halála, aki előttem halt meg okozhatta. a doktornő szerint erős emberek problémája ez a fajta betegség.
2012. okt. 12. 06:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!