Nagyon maga alatt van, mit tegyek hogy jobban erezze magat?
Egy baratnomrol van szo.
A szulei valnak, anyagi gondjaik vannak, szerelmi banata van, a baratai elhanyagoljak, azt gondolja senki sem szereti.
En nemtudok ottlenni vele, mert elkoltoztunk, evente egy honapban tudunk talalkozni, az pedig jo messze van...
Annyira maga alatt van, hogy mar nem is csinal semmit, nem foglalkozik a hobbijaval, egesznap a gep elott ul de akkor is csak szomorkodik (legalabbis nekem ezt mondja), nem reagal ra semmit hogyha kirakunk valamit az uzenofalara, hozzaszolunk egy kepehez vagy akarmi. Levelet szerencsere meg ir, es jobb esetben chaten is elerem es akkor szoktunk beszelgetni, de nagyon nehez felviditani. :(
Multkor nagy nehezen irt arrol hogy mi van felejuk, valaszoltam is ra, kerdezgettem. Aztan meseltem neki en is arrol ami itt van, de csak olyanokat valaszolt, hogy "aha" "az jo" stb. pedig igyekeztem olyanokat irni amire nem lehet irigy, nem akartam hogy rosszabbul erezze magat.
Mit tudok vele csinalni hogy visszanyerje a regi onmagat?
A barátod sajnos masszívan depressziós, és ebből elég nehéz lenne kigyógyítani, pláne így, hogy távol éltek egymástól.
Én is átestem ezen, és ha nem haragszol meg, bemásolom ide egy barátomtól kapott levelem egy részletét.
Szerintem nagyon okos tanácsok, lehet, hogy valaki tud profitálni belőle:
! két dolgot tehetsz.
egy: elmész dokihoz, aki felír neked valami bogyót. a bogyótól jobb lesz a kedved, meg persze beszélgettek is, és ha van egy kis szerencséd, akkor ezek a beszélgetések "jól esnek" majd neked. ha jó az orvos, akkor nem intézi el az ügyedet annyival, hogy ráállít valami kedélyjavítóra, amivel elvegetálsz, és amitől alapvetően ugyanolyan szánalmas, nyomorult és üres lesz az életed mint most. hanem odafigyel, tényleg foglalkozik veled, szép lassan lehoz a gyógyszerről, és akkor happy end.
nyilván érzékeled, hogy azért van egy-két pont ebben a forgatókönyvben, ahol félremehetnek a dolgok. és az biztos, hogy ez az egész elég költséges mulatság lesz.
a másik, hogy fogod magad, és elkezdesz ÉLNI! persze, szar az egész meg nincs kedved hozzá, de ez egy ilyen meccs: erőt kell venned magadon. valójában az elhatározás része a legnehezebb.
olyan ez mint - kicsiben - amikor kint retek idő van, vízszintesen esik az eső, hideg is van, de neked ki kell menned és el kell intézned valamit. akkor fogsz egy esernyőt, felveszel még egy pulcsit, és mész a dolgodra. ezután jó hazaérni.
a másik meg, hogy nincs arra szabály, hogy mit jelent az "élni". nem biztos, hogy jobb lesz attól, hogy ki mész a szabadba. nem mindenkinek szíve csücske a természet.
utálod az internet szolgáltatód?? olvasd át a szerződésedet, mérd le a sávszélességed, és ha tényleg nem adja azt a szolgáltató, amit vállalt, és amit te megfizetsz, akkor hívd fel az ügyfélszolgálatot, beszélj velük. legrosszabb esetben panaszold be a szolgáltatót a fogyasztóvédőknél.
vedeled a kávét? kezdd el élvezni a kávéfogyasztást! olvass utána a kávézás kultúrájának, keresd fel a városban azokat a helyeket, ahol különleges kávékat ihatsz! próbálj meg magadnak szép kávékat készíteni reggelente, odafigyelve, igényesen! kezdj el gyűjteni egy high-end kávéfőzőre!
egy szóval ne akarj egyből 180 fokos fordulatot venni, dolgozz hozott anyagból, "élvezd" a rossz szokásaidat és hozd ki belőlük a maximumot!
Koszonom, ment a zold kez.
Az elso reszet nem tartom jo otletnek vele, mert tagadja hogy depis lenne (meg hogyha masok tudjak is rola), tul buszke ahhoz hogy beismerje es egy pszichologusra pedig nem lenne penzuk.
A 2. resz jol meg van fogalmazva, poenosnak is talaltam. :) Probaltam mar effelekeppen biztatni. (nem jott be xP)
Majdcsak sikerul egyszer, aztan rajon hogy nem ot nem szeretik hanem a problemait. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!