Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Télen nyáron nagyon izzadok....

Télen nyáron nagyon izzadok. Van valami "gyógyszer" arra hogy kevésbé izzadjak? A deo-k semmit sem érnek.

Figyelt kérdés

2012. szept. 27. 13:01
 1/7 anonim ***** válasza:
Szőrtelenítsd magad, ha még nem tetted, a túlsúly leadása (ha van), és mindenfajta fűszer, fűszeres étel kerülése után biztos enyhülni fog.
2012. szept. 27. 13:08
 2/7 anonim ***** válasza:
a hormonok is befolyásolhatják
2012. szept. 27. 13:08
 3/7 A kérdező kommentje:
szőrtelenítem és hát elég vékony vagyok...
2012. szept. 27. 13:22
 4/7 anonim ***** válasza:

A deo, dezodor, vagy deodorant kifejezésekben kihallhatjuk a latin/angol "odor"-t, ami szagot jelent, ebből már sejthető, hogy valamit a szaggal akar kezdeni a szó.

A "deo"-k mindegyike a büdösödés ellen akar hatni (a baktériumok túlszaporodásának gátlásával), az izzadás ellen alapvetően nem véd. (Az ellen nem véd :D)

Van azonban egy részhalmazuk, az izzadásgátló dezodor, amik az izzadás ellen is hatnak. Van valami hintőpor is, az is működik. Felhívnám viszont szíves figyelmedet, hogy ezek rendszerint aluminium sókat tartalmaznak, még az izzadásgátló hintőpor is, ami gyakorlatilag úgy akadályozza a verejtékezést, hogy eltömíti a mirigyek kijáratait.

Az első fújással még nem biztos, hogy azonnal használni fog, u. akkor ha visszaváltasz sima "szagtalanítóra", 1-2 napig még érezheted az izzadásgátló hatását.

Ha egy-egy terület az, ahol nagyon izzadsz és ez zavar, akkor szóba jöhet "botoxos" kezelés is. Ez gondolom a verejtékmirigyek ingerelhetőségét csökkenti. Biztos nem olcsó.

Azonban ne feledd: a bőrön is történik kiválasztás, és kivezető csöveket eldugaszolni nem feltétlen egészséges. Én soha nem fújtam be magam nagyobb felületen izzadásgátlóval, és csak akkor szoktam ilyen spray-t venni, ha tényleg AZ kell.

Beszélhetsz valamilyen orvossal is a dologról, ha furcsa dolgokat mond, legalább további 1 véleményét hallgasd meg. Tán bőrgyógyász az, aki otthon van a témában, ő tudhat tanácsot adni, vagy tovább küld kivizsgálásra. Lehet h Neked ez csak egy élettani sajátosságod.

Nem említetted, hogy mióta tart/zavar, hány éves vagy, illetve fiú-e vagy lány :)

2012. szept. 27. 13:32
 5/7 A kérdező kommentje:
lány vagyok 14 éves és a serdülő időszakom kezdetétől az az kb. 3 éve
2012. szept. 27. 13:57
 6/7 anonim válasza:
olvass utána a neten, van egy csomó tea ami jó rá, azt hiszem a zsurló tea is, de nézz utána
2012. szept. 27. 14:54
 7/7 A kérdező kommentje:
a zsálya tea elvileg hatásos. 3 naponta kell inni 2 dl-t. köszönöm a segítséget.
2012. szept. 28. 12:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!