Mennyire normális, hogy minden nap ki kell pucolni a fülem?
Figyelt kérdés
Régen nem volt ezzel problémám, egy héten egyszer kipucoltam. Egy hónapja el kezdett hámlani a fülem, és mellette az arcom. Észre vettem, hogy a fülem belsejében is bőrdarabok vannak, amik olyan hatást keltenek, mintha zsíros lenne. Nagyon undorító, és most minden nap reggel és minden este fülpálcikázom, de így is attól rettegek, hogy mindenki azt bámulja napközben, hogy milyen a fülem. :S2012. szept. 22. 19:09
1/3 anonim válasza:
A fülből normálisan magától kiürül a már nem szükséges fülzsír. Elegendő a fülkagylót tisztítani, és a törölköző sarkával megtörölni a hallójáratot.
Ha hámlik a füled, lehet, hogy száraz, vagy bőrproblémád van.
A száraz, hámló hallójáratot még kevésbé szabad irritálni pálcikával, mert sérülékenyebb és külső hallójárat gyulladást okozhatsz.
Kérd ki fül-orr-gégész, esetleg bőrgyógyász véleményét. Ha azért hámlik belül a füled, mert nem termelődik a fülzsír, az gond, mivel nincs meg a természetes védelem így.
2/3 A kérdező kommentje:
Szerintem pont túltermel a fülem, mert volt már ezzel problémám. Ki kellett mosni, nem is egyszer. A hámlást viszont most vettem észre. A bőröm valóban száraz, csak lövésem sincs, hogy a fülemet milyen kencével lehetne kenni. Köszönöm a válaszodat! :)
2012. szept. 22. 19:54
3/3 anonim válasza:
Nekem is ilyen problémám lett egyszer, és néhány éve hol előjön, hol pihen, sokat járok orvoshoz. Kaptam kenőcsöt, amivel viszonylag ritkább orvoslátogatással is karban tudom tartani. Ne aggódj, nem fogja mindenki a füled belsejét bámulni. Ez egy bőrbetegség, de ennél nagyobb bajod ne legyen, sokkal keményebb problémákkal élnek együtt emberek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!