Lehet a túlzott kötődéstől?
Figyelt kérdés
2 honapja a baratommal egy fesztivalra mentunk tobb napra ketten lakohelyunktol messze... Elso este pánikrohamot kaptam. Haza is jottunk. Azota nem voltam messzebb sehol senkivel. Baratommal "egyutt elunk" ha lehet ezt igy mondani hisz 17 evesek vagyunk. Egyik nap nalunk masik nap naluk mar 3 es fel honapja nem aludtunk es nem is voltunk kulon 12 oranal tovabb. Ugy erzem nagyon kotodom hozza. Most indultunk el anyukamekkal ausztriaba es a baratom nem tud jonni miota ezt megtudtam nagyon halalfelelmem van h nem jovok haza. Minden pillanatban sirni tudnek. Szerintetek lehet hogy ettol lettem pànikbeteg? A tulzott kotodestol?2012. szept. 17. 09:51
1/7 Antimod válasza:
Nagyon úgy tűnik, de az ilyen kötődés nem egészséges.
Ismertem valakit, akinek a barátnője a szüleitől nem tudott hosszabb időre elválni, mert pánikrohama lett. Muszáj megtanulnod legyőzni ezt!
2/7 A kérdező kommentje:
"csinald azt amitol felsz" alapon sikerulhet? Pl most nagyon aggodtam h egyaltalan elinduljak de aztan gondoltam ha most nem jovok el akkor sohasem gyozom le.
2012. szept. 17. 10:22
3/7 Antimod válasza:
Ez egy jó lépés. Határozd meg azt, hogy mitől félsz!
Kevesebbnek érzed magad nélküle? Attól félsz, hogy közben megcsal / lelép? Hogy ő hogy bírja nélküled?
Nem tudom, mennyi időre mentek, de jól tetted, hogy velük mész. Lesz időd átgondolni ezeket a dolgokat.
4/7 A kérdező kommentje:
Péntekig leszunk kint amugy a felelmem targya a halal . Az hogy nem jovok haza es nem latom tobbe. Ugyanigy volt a fesztivalon is csak ott pont hogy csak o volt ott es mas nem.
2012. szept. 17. 10:35
5/7 MRC31 válasza:
Túlzottan kötődni valakihez annyi, mint félni önálló lépéseket tenni. Önálló lépéseket tenni annyi, hogy az ember vállalja tetteinek következményeit, azaz a felelősséget. A félelem az, ha nem bízik saját magában és ezt pótolva másokban keresi az önállóságot, azaz elkezd támaszkodni. Nagyon gyakran csak látszólag erős személyre és létrejön a vak vezet világtalant állapota. Egy normális kapcsolatban ahol érthetően van negatív és pozitív feszültség is, mindkét fél önálló és a saját lábán áll, azaz erős. Erőssé úgy tud válni ha egyedül küzd meg feladatokkal, vagy részben egyedül és a dicsőséget egyedül aratja le. Ha osztozkodni kell a kapott dicsőségen akkor az abból származó önbizalmon is osztozkodni kell ami azt vonja maga után, hogy következő alkalommal is segítséget kelljen kérnie. A segítségkérés alapvetően jó, csak abban az esetben rossz ha az adott feladatot az illető el tudná végezni mert már megtanulta, hogyan végezze el, de nem meri. Ha csapatmunkáról van szó akkor érthetően alapból osztott a dicsőség de ha az egyén becsülettel kiveszi a részét akkor önmaga felé 100%-osan arat.
6/7 A kérdező kommentje:
ezek szerint ettől lehetek depressziós ugye? annó mindent egyedül csináltam nem is volt szükségem senkire ..
2012. szept. 24. 19:45
7/7 MRC31 válasza:
Nem jelenthetem ki 100%-osan, de elképzelhető. Párkapcsolatban ne a másik feledet keresd, hanem azt az egészet aki illik hozzád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!