Meghalok lehet?

Figyelt kérdés
a leglehetetlenebb helyzetekben, legrosszabb helyen,időben,jön rám nagyon erős pánikroham,teljesen elidegenülök a valóságtól,nem érzem magam,mintha egy lépés választana el a haláltól.Semmi,senki sem segít,teljes vége érzés.egész nap rajtam van ez a rosszul lét érzés,elgyengülök,hidegek a kezeim,zsibbadok,szédülök,ájulás érzés,félelem.

2012. szept. 16. 09:23
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
nem akarod magad kibeszélni valakinek? :) lehet segítene :)
2012. szept. 16. 09:34
 2/10 anonim ***** válasza:

Dehogy halsz meg!

Menj el az orvoshoz. Azaz: kérj meg valakit, aki hozzád a legközelebb áll, hogy kísérjen el....

Míg erre sort tudsz vagy bírsz keríteni, addig is a következőket tedd:

1. legyen nálad mindig pl. nagyon savanyú dolog, (C-vitamin, Rutascorbin) és amikor a fent leírtakat kezded érezni, kapjál be belőlük egyet-kettőt, és szopogasd el.

2. Kalmopyrin vagy Ca-tartalmú dolog is kisegíthet

3. otthon végezzél izomlazító gyakorlatokat, de úgy, hogy az ellazítani kívánt izmaidat előbb jó alaposan feszítsd meg, majd nagyon figyeld meg, ahogyan szép lassan elernyednek. Kezeddel, lábaddal, arcoddal tedd meg.

Gyógyulást!

2012. szept. 16. 09:35
 3/10 anonim ***** válasza:

Nem lehet: egészen biztosan meg fogsz halni.

Majd valamikor 80-90 évesen.

MOST viszont fel kell keresned egy szakembert, vagy legalább a háziorvosod, és segítséget kell kérned. Egyedül nem tudsz megszabadulni a pánikrohamtól.

Lehet, hogy először csak valami "feszültségoldót" akarnak felírni. Ebben az esetben keress másik orvost, aki kideríti az okokat, megszünteti azokat, és nem függőséget okozó gyógyszarokkal akar tömni.

A nyugtató segítHET, de nem végleges megoldás.

A pánikroham a lélek segítségkérése a testeden keresztül: így jelzi, hogy azonnal ki akarsz kerülni abból a helyzetből, ha kell, rohamenntővel, de vigyenek el onnan.

Segítsenek!

Írd fel egy naplóban, milyen helyzetben jött elő, és mi előzte meg.

2012. szept. 16. 09:35
 4/10 A kérdező kommentje:

7 éve kezdődött,egy időben elmúlt,kevesebb volt,gyengébb,most megint visszajött és ugyanolyan erős,de lehet még erősebb.volt olyan is,hogy meg tudtam különböztetni a pánikot,és akkor valahogy lenyugodtam,mert tudtam,hogy ez csak egy pánikroham.Mostanában megint olyan mintha nem is pánik lenne,hanem tényleg meghalnék.Most megint el kell hitetnem magammal,hogy csak pánikbeteg vagyok?

igazából 7 éve folyamatosan rosszul érzem magam,sosem vagyok jól.

2012. szept. 16. 09:47
 5/10 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat,nem tudom mi segítene,ki beszélni nem tudom senkivel,mert akik ismernek tudják mi van velem.és nem is értik azóta se ezt,meg szerintük csak pánik az egész.így úgy sem értik.
2012. szept. 16. 09:51
 6/10 A kérdező kommentje:
voltak gyógyszerek is.nem segítettek eddig.sok minden ki lett próbálva.
2012. szept. 16. 09:55
 7/10 A kérdező kommentje:
orvoshoz sem mehetek már ezzel, előítéletek nélkül..
2012. szept. 16. 09:57
 8/10 A kérdező kommentje:

most vettem be 1 hónap kihagyással egy negyed bétablokkolót,mert szívritmuszavarom is volt,és mostanában elég erősen ver a szívem,mellkasomban érzem.

100 alatt szokott lenni általában a vérnyomásom,mostanában 120-130 is volt,pulzusom meg 90 körül de talán magasabb is.

2012. szept. 16. 10:10
 9/10 anonim ***** válasza:

A 2. válaszoló vagyok.

További tanácsaim:

1. ha megismered ennek a betegségnek a "működését", a lényegét, akkor már tettél egy lépést a gyógyulásod irányába..

- A működésének lényege: az ún. vegetatív idegrendszer (gerincvelői..) átveszi a hatalmat a központi idegrendszertől. Rátelepszik.

- Emiatt van az, hogy olyan külső ingerek, amelyekre való válasz egy egészséges "munkamegosztás" során nem okoznak gondot, (mert a szervezet észre sem veszi őket), a pánikbeteg szervezetében ezt a az ingerek menekülésre késztetik azt. Megnő a pulzusszám, a lélegzés felgyorsul, futhatnékja, menekülhetjéke támad az embernek, felugrik a vérnyomása, izzad, remeg, minden szerve azon igyekezik, hogy a vészhelyzetből kikerüljön. Pedig dehogyis van vészhelyzet! Ezért a pánikbetegség magyar neve a VAKRÉMÜLET-betegség...

2. Hogyan tudod visszaállítani a kétféle idegrendszer közötti helyes munkamegosztást?

- erre alkalmas pl. a erősen savanyú íz bevitele a szádba, azaz egy erős ingerhatás, ami egy kicsit visszarántja az embert a "valóságba"

- a pánikroham megkezdődésekor a TUDATOS LÉGZÉSLASSÍTÁS. Ha a légzésünket lassítjuk, lassul a szívverésünk. Az ördögi kört, amelybe egy roham beleviszi a szenvedőt, megszakítható.. Ez is egy újabb "fegyver" a kezedben!

- az izmaink fölötti "rendelkezés": ÉN akarom megfeszíteni pl. az arcizmaimat, az ÉN TUDATOM akarja ezt, és nem a vegetatív idegrendszerem. ÉN akarom elernyeszteni azt, stb..

Nem tudom, érthetően magyaráztam-e el.

Az más káposzta, hogy bizony jó lenne külső SZAKMAI segítséget igénybe venned! (erre szakosodott lélekgyógyász és/vagy ideggyógyász)

- A családtagoknak, barátoknak való lelki kibeszélés általában nem jó! Sokan meg sem értik, mi történik veled! Csak az érti ezt meg, aki szakmailag felkészült, vagy aki ezen a betegségen úrrá lett.

- Igen, vannak ennek gyógyszerei, de nem első sorban a nyugtatók, hanem azok a gyógyszerek kellenek ide, amelyek megakadályozzák, hogy a külső ingerek eljuthassanak az eddigi ingerfelfogókhoz, "receptorokhoz". Azaz: jön az inger, de az ingerfelfogóhoz már hozzákapcsolódott valami (a gyógyszer: pl. Anxiron) oszt az inger "koppan egyet", értelmét veszíti, hogy birizgáljon Téged...

:-))

remélem, segítettem egy kicsikét...

2012. szept. 16. 21:33
 10/10 A kérdező kommentje:
köszi
2012. okt. 27. 13:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!