Hogyan s miért keletkezik a fika? Mi a funkciója, már ha van?
A fika döglött és élő bacilusok tömege, megfűszerezve egy kis porral, amik ott szállnak a levegőben. Hogy pontosan miből állnak a fikamolekulák, nem tudom megmondani, de vélhetően bonyolult szerves vegyületek.
A funkciója meg max. az hogy egyesek imádják túrni, aztán vannak akik meg is eszik miután kitúrták.
Orrnyálkahártya által termelt váladék ami jó esetben vékony. Allergia és/vagy megfázásnál termelése fokozódik azért, hogy segítsen tisztulni valamint por, pollen ugye a váladékba bele ragad és így könnyebben távozik.
Összetételét én sem tudom de "tiszta" állapotban valami nyák féle lehet... amúgy az összetétele a könnyhöz hasonló tehát sós, amúgy is ugye a könnycsatorna és az orrüreg összeköttetésben van részben, ezért van h oda-vissza együtt jár a könnyezés (sírás) orrfolyás vagy a sok orrfújás és ettől a könnyezés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!