Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » A troparin combinatum jó...

A troparin combinatum jó szorongásoldásra? Mivel van benne fenobarbitál.

Figyelt kérdés

Bevettem már 1 dobozzal pár nap alatt, és egész erősen elálmosít.. Alkohollal pedig tompít és kábít..

De van értelme szedni pl napi 3 szemet szorongásra??

2012. aug. 30. 22:20
 1/3 anonim ***** válasza:

A troparin fő hatóanyaga az atropin, ami a simaizmok görcsét oldja. Például menstruációs vagy vesegörcsöt. A barbital erősíti a hatást.Ha túladagolod, esetleg olyan jól ellazulnk a belső izmaid, hogy nem fogsz tudni lélegezni.Vagy esetleg úgy ellazul a pupillád, hogy tág lesz, mint a narkósoké.

Ha mentális problémád van, menj el a pszichiátriai szakrendelésre, ott majd adnak neked szorongásoldót.

2012. aug. 30. 23:15
 2/3 anonim ***** válasza:
69%

Enyhe szorongásra jó.

De nagyobb mennyiségben a homatropin-metilbromid összetevője kellemetlen mellékhatásokkal járhat (állítólag azért is vegyítik ezzel, hogy ne használják nagy mennyiségben, narkotikumként), ezért nagyobb mennyiségben való fogyasztása ellenjavallt.

Bár tény, hogy görcsoldó, de azt mondom, enyhe szorongásra miért ne lehetne szedni? Enyhe álmatlanság ellen nekem bevált.

Komolyabb szorongásra - nem azt mondom, hogy menj pszichiáterhez, mert azok képesek olyasmiket felírni, amiktől lehet, hogy soha nem jössz helyre - azért javasolt valami célirányosan erre kifejlesztett gyógyszert szedned. Valeriana, Valeriana Relax, Valeriana Harmony, Sedogelat, Hova, vagy esetleg Remotiv kapszula. (Ez utóbbi orbáncfüvet tartalmaz, ami nem nyugtató, hanem természetes antidepresszáns. A többi felsorolt gyógyszer fő hatóanyaga a macskagyökér, ami mellett egyéb nyugtató hatású gyógynövénykivonatokat is tartalmaznak.)

Vagy esetleg ha a tea formát részesíted előnyben: macskagyökér tea, citromfű tea, Herbária Nyugtató teakeverék, vagy Herbária Hangulatjavító teakeverék. Esetleg orbáncfű tea, de ezzel csak csínján bánj!

A kérdés tudom, hogy nem mostani, de gondoltam, megválaszolom, hátha valakinek még segítségére lehetek.

2013. dec. 1. 01:47
 3/3 anonim ***** válasza:
Nem arra való -
2014. szept. 13. 23:13

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!