Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Heti 1 széklet az normális?...

Heti 1 széklet az normális? Úgy hallottam, hogy a napi 1 a normális! Mit tehetnék ezügyben?

Figyelt kérdés
2012. aug. 9. 16:21
1 2 3
 11/23 Saladin9 válasza:
100%
Általában, akinek a hasfala kitágult, hasizma renyhe, annak szokott több napig kimaradni. A széklet egy élő anyag. Folyamatosan változik az összetétele, állaga, míg benned van. Ha túl sokáig érleled, káros lehet. Általában, minél tovább benned van, annál nehezebb megszülni, ami aranyér kialakulásához vezethet. A vastagbelet érintő daganatos elváltozások esélye hatványozottan nő a széklet visszatartás idejével. Ami segít ilyenkor: változatos táplálkozás. Főleg sok rostos, nyers zöldféle, gyümölcs. Kerüld az étolajos, homogén jellegű ételeket, mint pl. a sült hasábburgonya. A bélmozgást nagyon jól segíti a hosszabb ideig tartó, kevésbé terhelő mozgás, mint pl a több órás túrázás, kerékpározás, úszás. Vagy a rövid ideig tartó, főleg hasat megmozgató torna.
2012. aug. 12. 09:10
 12/23 anonim ***** válasza:
89%

Nem normális, minden nap kellene, hogy legyen. Egyél többször naponta kevesebbet, inkább 5-ször étkezz egy nap, így a szervezeted nem raktároz, nem tartalékol. Ha érzi, hogy mindig kap kaját, könnyebben ürít.

Gyógynövény boltban kapható Mezei Katáng tea nagyon jó emésztésjavító. Kissé kesernyés az íze, viszont minden nap lesz tőle székleted, ha hosszabb ideig iszod. Mellékhatása nincsen. Én 4 hétig ittam, rajtam ez segített, és a többszöri étkezés.

2012. aug. 14. 12:59
 13/23 Tiger1007 válasza:
54%
A helyes válasz: Mind1 csak rendszeres legyen. Van aki napi 5x gulázik akkorát mint egy rotringbél, van aki meg hetente 1x akkorát, hogy a geológusok újra kell hogy gyártsák a domborzati térképet. Különben is. Mit kell ezen szarakodni????
2012. aug. 14. 20:48
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

Heti egy... mióta?

Fontos, ha eltér a megszokott-tól, akkor irány a doki.

Szerintem is egészségesebb, ha naponta sikerül, de ez sem garancia, hogy minden rendben van :)

itt egy orvosi vélemény is:

A székrekedés diagnózisát akkor állítjuk fel, ha nincs bélmozgás három vagy több napig, és ez a rendellenesség több mint 3 hónapon át tart.

Ugyanakkor orvosi értelemben a legfőbb kritérium, hogy a megelőző egy évben legalább 12 héten át a következő tünetekből kettő vagy több teljesüljön:

heti három alkalomnál kevesebbszer van spontán székletürítés,

a székletürítés több mint egynegyedében erőlködni kell a kiürítéshez,

a székletürítés több mint egynegyedében kemény székletet ürít a beteg,

a székletürítések több mint egynegyedében elégtelen kiürítés érzete marad fenn,

a székletürítések egynegyedében a széklet elakadását érzi a páciens a végbél valamely szakaszán,

ujjal vagy kézzel kell segíteni a széklet távozását a székletürítések több, mint egynegyedében,

heti három alkalomnál kevesebbszer van spontán széklet, hashajtó nélkül nincs laza széklet.

A fenti feltételek fennállásakor gyanakodhatunk, hogy székrekedésünk van

Forrás: [link]

2012. aug. 14. 22:37
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

Nekem gyerekkorom óta voltak ilyen problémáim. Szüleim nem foglalkoztak vele, és az esetleges lelki okokkal sem. Akkor viszont kemény volt, nagy és fájt, és már előre féltem tőle, és persze húztam az időt.

Felnőttként persze aztán már nem húztam volna, de a nagy időközök megmaradtak.

Amikor terhes lettem, nagyon aggódtam, hogy az erőfeszítés miatt baja lesz a babának.

Hogy mitől, nem tudom, de akkor szűnt meg ez a problémám.

Semmi bajom nem lett belőle.

Azért próbálj meg több rostanyagot enni, pl. tűzd ki magadnak, hogy minden étkezéskor eszel vmi zöldséget vagy gyümölcsöt, (vagy kezd azzal az étkezést, hogy lenyomsz pl. egy paradicsomot) és mozogj minél többet.

Ja, és ne aggódj!

2012. aug. 15. 16:59
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
Gyógytea és útifű maghéj
2012. aug. 16. 09:01
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

Heti 1 az abnormális! Az ideális napi 1 széklet, lehetőleg ugyanabban az időpontban.

Megfelelő rostban gazdag étrend kell - egyél mellette sok aszalt szilvát és állítsd be magad lehetőleg felkelés utánra. Próbálkozz mindig ugyanabban az időpontban és be fogsz rá állni - persze ha az étkezéseid is normálisak és rendszeresek.

Ja és ha sikerül, meg fogsz lepődni: eltűnnek a pattanások is, ha voltak.

2012. aug. 16. 17:24
 18/23 anonim ***** válasza:
55%

Kezdj el a hasadra dolgozni!

[link]

2012. aug. 18. 15:44
 19/23 anonim ***** válasza:
100%
Gyerekkoromban egy táborban kiröhögött az egyik csávó,hogy minden nap kimentem egyszer a wc-re. Mert hogy ő még egyszer sem volt az elmúlt héten. Mondtam neki, hogy az baj, ha még az egy hete megevett kaja salakja benned rohad. Aminek ki kell jönni, az jöjjön is ki! Ezen is röhögött. Szóval a heti 1 az nagyon kevés. Valaki írta, hogy 2 hetente szokott. Jesszus... A hideg is kiráz... Két hét salakját cipelni... Etetni a vastagbélrákokat... Napi 1 a normális, esetleg 2 napi 1 alkalom max. Változatos táplálkozással, normális folyadékfogyasztással. Vannak, akik nagyon-nagyon keveset esznek, náluk előfordulhat, hogy nincs mit üríteni, pl. öregeknél. Fiatalabb korban ez nem indokolt. Egyébként még a volt főnökömet is lehordtam mindennek, mert megtiltotta az irodai dolgozóknak, hogy munkaidőben kimenjenek wc-re. Mondtam, kapjál te vastagbél/végbélrákot.
2012. aug. 22. 03:06
 20/23 anonim ***** válasza:
Dehogy normalis napi 1 az alap 1 nap még beleférne na de heti egyszer az már székrekedés meg szorulás én mar bepanikolok ha egy nap kimarad azt addig nyomom még ki nem jön inkabb de heti egyszer az nagyon para mer mindenfele mérgek távoznak a székletből azidő alatt és először a véráramba jutnak ez nagyon para vagod..
2015. nov. 3. 00:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!