Szotyizok és az előbb úgy éreztem, mintha maghéjat nyeltem volna le. Nagyon aggódom, nem lesz semmi bajom?
Nem ijesztegetni akarlak, de ilyen is előfordult már... Ezt egy internetes híroldalon olvastam:
"Napraforgó nőtt volna egy kisfiú tüdejében.
Bár még nem kezdett kicsírázni, de már meglehetősen megduzzadt egy szem napraforgómag egy kárpátaljai kisfiú tüdejében - számolt be róla az ukrajnai magyar nyelvű Kárpáti Igaz Szó című napilap. Az orvosok kezdetben hétköznapi megfázásra gyanakodtak, ám a röntgenfelvétel mindenkit meglepett.
A tizennégy hónapos munkácsi kisfiúnak éppen negyven nappal a nagypapája temetését követően kezdődtek el a köhögési rohamai. Kezdetben megfázás, később légcsőhurut, majd tüdőgyulladás gyanújával kezelték. Egyik rokonának végül eszébe jutott, hogy a gyerek annak idején belemarkolt egy zacskó szotyolába, és a szájához emelte a magokat. Ezt követően egy ideig köhögött ugyan, de aztán abbahagyta.
"A mag szerencsére még nem kezdett kihajtani, de már megdagadt - nyilatkozta Katerina Snicer, a kisfiú édesanyja. - Még belegondolni is szörnyű, hogy ez az aprócska szem majdnem a másvilágra küldte Jurkát..."
A napraforgómag körülbelül három hónapig volt a gyerek tüdejében, körülötte páfrányszerű hártya képződött. A kárpátaljai orvosoknak végül sebészeti beavatkozás nélkül, a légcsövén keresztül sikerült eltávolítaniuk a tizennyolc centiméteresre nőtt, betokozódott részt – olvasható a Független Hírügynökség oldalán.
Jurka ma már jól van, de nem szeret a kórházról beszélni. Az édesanyja pedig elhatározta, hogy megőrzi azt a véletlenül letüdőzött szotyit, ami majdnem a kisfia halálát okozta.
Nemrégiben ukrán orvosok a bravúros műtéttel egy páciens tüdejéből egy öt centiméteresre nőtt fenyőhajtást távolítottak el. "
Én elhiszem hogy ez az előző történet igaz, csak az a bibi, hogy ő lenyelte nem felszippantotta... :D Én már annyi héjat lenyeltem (persze véletlenül) és még sosem volt semmi bajom.
Szerintem neked sem lesz =)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!