Megéri a könnyített, műanyag gipsz?
Szia! Nekem pár éve eltörött az egyik bokám. 2x műtöttek is. Nálam is felmerült ez a kérdés, de egészségügyi dolgozó nem javasolta nekem. Az igaz, hogy sokkal könnyebb a műanyag (színes) gipsz - gyereknek sokkal ideálisabb - viszont azt tudni kell róla, hogy egyáltalán nem szellőzik. Nem "lélegzik", mint a hagyományos változat. Nekem majdnem 2 hónapig volt fent szerencsére téli időszakban, de így is elég meleg volt sokszor a lábamnak. Arról nem is beszélve, hogy mikor levették utána erősen lehámlott a gipsz alatt lévő bőröm. Borzalmas száraz volt, naponta 5x krémeztem, 2 hónap volt mire újra normális lett a bőröm. Ez mind a gipsz műve - pedig ahogy írtam nekem a hagyományos volt. Amúgy amikor felrakják akkor elég nehéz vonszolni, de aztán hetek múlva simán megszokod, amikor pedig leveszik szinte "hiányzik" a súlya.
Remélem tudtam segíteni. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!