Nyak csigolya kopás vagy valami hasonló lenne?
Fáj a nyakam nagyon,szédülök, bizsereg a fejem, kezem.
Szerintetek?
20/L
Ilyen korban nem jellemző sem a kopás, sem a meszesedés.
Sokkal inkább valószínű, hogy a stressz okozza a tüneteid.
Az álladó feszültségtől a nyakizmaink fokozatosan enyhén megfeszített állapotban vannak (annyira enyhén, hogy észre sem vesszük, ha nem arra koncentrálunk).
Ez azt eredményezi, hogy terület vérellátása nem lesz megfelelő, a méreganyagok felhalmozódnak, s kialakulnak a nálad említett tünetek.
Segíthet rajta nyak-válltájék masszázs, relaxáció, lazító-nyújtó gyakorlatok, jóga és persze életmódváltás.
Mikor fekvő helyzetben vagyok beszédül a fejem, meg enyhe hányingerem is van, akkor ez a vérellátás zavartól van? :S
Nagyon merev a nyakam, fejemet meg nehéznek érzem... sokat ülök számitógép előtt .
1. vagyok
Ja, hát akkor meg is írtad a választ.
Gyógymasszőr vagyok és tudnád mennyi betegem volt aki irodában dolgozik számítógép elé görnyedve!
Mind sorra arról panaszkodott, hogy merev a nyaka, fáj a feje, zsibbad.
A masszázson kívül javasoltam nekik azt, hogy óránként álljanak föl és tornáztassák meg a nyak- és vállizmaik.
Ha cikinek érzik, be lehet menni a mosdóba :)
Akár pár sima váll- és nyakkörzés is segít.
Persze mondom én, aki szintén néha órákra belefeledkezik a monitorba :DD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!