Ha egy24 hetes kismama kemoterápiára hordja a nagybácsikáját akkor neki vagy a magzatnak lehet baja a kemótól?
Figyelt kérdés
2012. júl. 17. 22:45
1/10 anonim válasza:
Miért lenne? A kemoterápiás kezelés során a betegek erős gyógyszereket kapnak. Mivel ezeket a gyógyszereket a nagybácsi kapja, tehát semmi hatása sincs másra.
2/10 anonim válasza:
Ezt általában közölni szokták. Nem mindegyik kemo okoz bajt, de van, amelyiknél fenn áll a veszély. De ezt az orvosok minden esetben közlik, amennyiben kell. Ha nem szólnak, akkor nincs veszély sem.
(Tapasztalat.)
3/10 anonim válasza:
Első: vannak olyan kemoterápiák, amik mellett kismama nem tartózkodhat egy bizonyos ideig. A mechanikáját pontosan nem tudom, de, ahol én voltam, ott az egyik kis beteg lány anyukája nem tartózkodhatott a közelben, mikor azt a típusú kemót kapta a kislány.
4/10 anonim válasza:
A besugárzást kapott betegtől kell tartózkodnia, illetve attól, aki kontrasztanyagos vizsgálaton esett át. A kontrasztanyagot is a vérbe juttatják, talán ezért keverik a kemoterápiával.
5/10 anonim válasza:
Nem. Nem kell hozzá kontrasztanyag, egyszerűen olyan típusú volt ez az adott kemo. Amúgy sem kevernek kontrasztanyagot kemoterápiával.
6/10 anonim válasza:
Sehol nem írtam, hogy kevernék a kettőt! Ne forgasd ki a szavaimat! Én ilyenről még nem hallottam, de nem is írtam, hogy nem létezhet.
7/10 anonim válasza:
Nem forgattam ki, de olvasd vissza, úgy is lehetett érteni. Az pedig, hogy nem hallottál, nem jelenti, hogy nem létezik. Mint írtam: nem ismerem a pontos működését. Az egyetlen egy dolog, amit biztosra tudok: a kismama anyukát annál a bizonyos szernél kiküldték a lánya szobájából. Daganatos beteg voltam én is, nem a szomszéd szomszédjának a szomszédjától tudom, hanem ott feküdtem a másik kórteremben, és természetesen beszélgettünk.
8/10 anonim válasza:
Még mielőtt megint belém kötsz: bocsánat, látom, hogy leírtad, hogy nem hallottál róla, attól még nem mondtad, hogy nem létezhet. Az a mondat sztorno:)
9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek az értelmes hozzászólást! Látom rá jöttetek ,hogy miért kérdezem, nekem már volt izotópos vizsgálatom , és akkor nem lehettem együtt a várandós nejemmel egy pár napig .A kemót nem ismerem és a nejem megint babát vár, a nagy bácsit viszont ő hordja a kórházba, a papának az ereit rendesen égeti az a lötty amit kemó címen kap az aggodalmam innen van ! (az orvoshoz már a felesége megy be ezért nincsen róla infóm) köszönöm mindenkinek!
2012. júl. 18. 14:22
10/10 anonim válasza:
Ahogy írtam: ha az orvosok nem emelték ki külön, akkor semmitől nem kell tartania. Szólnak, ha épp olyan szert kap. Jobbulást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!