Nagy baj, hogy nekem csak 3-4 naponta van székletem? 20 éves vagyok, de ez kis korom óta így van már.
Egyáltalán nem normális. Figyeld meg, ha beírsz ide a gyk ra egy baromságot, mindjárt lesz itt legalább 3 olyan hozzászóló, aki még rajtad is túltesz, és őneki havonta egyszer kell csak WC-re mennie.
Talán olvass utána a normális táplálkozásnak, a gyomorbetegség kialakulásának az okairól, az aranyérről, az elhízásról, a puffadásról.
Bizony, hogy nagy baj! Tökéletes esetben minden étkezés után kellene székletet üríteni! A kisbabáknál még ez működik. Ne hanyagold el, naponta legalább egyszer és lágy székletet kellene produkálni, ahhoz, hogy egészséges legyél, és ne tedd ki magad különféle betegségek kockázatának. (legdurvább: vastagbél és végbél rák)
Próbáld ki, hogy minden étkezés után megeszel 1 ek étkezési zab, vagy búza korpát, (gyógyszertárban, DM-ben kapsz, és fontos, hogy bio legyen, mert a nem bio tele van vegyszermaradványokkal). Este lefekvés előtt pedig 1 joghurtba elkeversz 1 ek szilvalekvárt+1 ek korpát, és iszol rá egy pohár vizet. Ezen kívül fontos napi min. 2 liter cukormentes folyadék fogyasztása, túlnyomórészt szénsavmentes ásványvíz legyen. Garantáltan rendbe jössz!
Nem nagy, de baj. A 7-es válaszolónak higgy!
Reggel 1 dl vízben oldj fel 1 teáskanál keserűsót és idd meg éhgyomorra (patikában 150 Ft egy zacskóval), egy hét alatt rendbe jön a székleted. Igyál naponta minimum 2 liter vizet és egyél rendszeresen rostosat, főzelékeket, gyümölcsöt, búzakorpát vagy zabkorpát. (Nagymama)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!