"Meleg allergia" ellen mit lehet tenni?
Már sok-sok éve, a melegben kipattogzik végig a lábam és a hátam. Nagyon gusztustalan, ahogy a fehér bőröm végig tele van "pattanásokkal" lényegében. Egyszer régen más miatt voltam dokinál, ő említette, hogy valószínűleg meleg allergia vagy mi. Konkrétan ha megizzadok, tele leszek ezekkel a szarokkal. Aztán reggel lefürdök, és a 90%a elmúlik. Jön a meleg, megint tele leszek velük - de csak a combom és a hátam. Ha 1-2 nap kihagyom a fürdést, akkor már igazi nagy pattanásokká válnak, gennyes fehér középpel, amik szinte soha nem múlnak el.
Soha nem használtam semmiféle szar kencét, ilyen naptejet meg hasonló "csodaszereket", ezzel nem ártok magamnak.
Mit lehet tenni ez ellen?
(Igazából kb. 10 éve kezdtem el strandon dolgozni, 6 évig május 1-től október 1-ig napi 12 órát kint nyomtam a melegben, és ott lett egyre rosszabb ez a rész + vastagon hosszú szőr borítja a nyakamat. Az említett sok-sok évvel ezelőtti dokinál járás alkalmával azt mondta, hogy ez csak természetes, meleg allergia, nincs ezzel semmi gond.)
Kicsit hosszú lettem, de a lényeg: tudtok rá valami megoldást, hogy amikor délután leveszem az öltönyt, kicsavarom belőle az izzadtságot, akkor ne kelljen mindig elszörnyedve ránézni a lábaimra, hogy mennyire mocskosul tele vagyok piros pöttyökkel? (Az oviban még örültem volna ennyi piros pontnak az óvó nénitől, de mai fejjel, ebben a szituban már nem örülök neki.)
Mit jelent az, hogy szimplán csak napon vagyok?
Napozni utálok, mindig hosszú nadrágban vagyok. Ha olyan munka van (mostnában pl. vasat, fát fűrészeltem hétvégente, meg ilyenek), akkor a nyakam és a karom baromira leégett, tiszta barna lettem, pedig szeretnék végre egy nyarat, amikor nem a sötétbarna bőrszín a meghatározó nálam (a több év strandon eltöltött időre nem túl nagy örömmel emlékszek vissza - ott majdnem fekete voltam már nyár végére:) ). A lábam és a hátam, ami mindig kipattogzik, az akkor is tiszta piros pöttyös- Semmi egyéb, a világosabb bőr tömve piros pöttyökkel.
Lehet, hogy nap allergia, de mindig ruha van rajtam, és gyakorlatilag az izzadtság hozza ki.
Ha lefekszek aludni, este fürdés után, amikor majdnem teljesen el vannak tűnve a pöttyök, éjjel megizzadok mint az állat (állítólag alvás közben nagyon felmegy a vérnyomásom, meg egy picit még magasabb a cukrom és ezek miatt izzadok mint egy versenyló, főleg, ha nem a szokásos éjjeli alvás, hanem egy soron kívüli, délutáni pihenőt iktatok be), és amikor felkelek, ugyanúgy tele vagyok pöttyökkel.
köszönöm, kipróbáltam. Hintőpor megvolt, aztán egy kis idő eltelt, és megőrültem a viszketéstől :)
Cégnél kcisit bolondnak néztek, de a WC-ben lemostam, és nem viszkettem tovább. Továbbra is pöttyös maradtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!