Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Az baj, ha a nyakamon kitapint...

Az baj, ha a nyakamon kitapintott pulzusom ütései nem mindig egyformák?

Figyelt kérdés
Néha erősebb vagy gyengébb, néha nem egyforma az utések közt eltelt idő. Utalhat ez valami problémára? Egyébként jol érzem magam, csak kicsit nehezen lélegzem, de szerintem ez az időtől van, sokszor már nincs oxigénem úgy érzem
2012. júl. 3. 18:21
 1/6 anonim ***** válasza:
Igen, jelenthet problémát. Javaslom a háziorvos felkeresését és egy EKG lehúzását. Akár pl. pitvarfibrilláció is okozhatja az észlelt jelenséget (ez tipikusan "rendetlen", nem egyenletes pulzussal jár, és kezelés nélkül akár agyi infarktushoz is vezethet szíven belüli vérrögképződés és ennek szóródása révén). Lehet, hogy egyszerűen csak extrasystoléid ("soron kívüli" szívösszehúzódásaid) vannak pl. az izzadás miatt fellépó káliumhiánytól. Mindenesetre tisztázni kellene a probléma pontos jellegét, akkor lehet továbblépni.
2012. júl. 3. 19:01
 2/6 anonim ***** válasza:

Semmilyen próblémára nem útal!

Ha akarod mérd meg a vérnyomásodat, otthon is megteheted , veszel a kezdedbe egy órát és a űtőeredre teszed a kezed..

A lényeg, hogy percenként a szíved 70-75 -ver!!! ha ez így van akkor mak egészséges vagy!

Ha nem így lenne menny el orvoshoz!

Remélem tudtam segíteni.

2012. júl. 3. 19:01
 3/6 anonim ***** válasza:
az elsőre semmi féleképpen ne halgass mérd meg a vérnyomsáodat ahogyan én mondtam kíváncsi vagyok a diagnosztikai előrejelzésedben!
2012. júl. 3. 19:03
 4/6 A kérdező kommentje:
1 perc alatt 77et vert most, de alvás elott alig eré el a 60at. Most hogy megmértem, nem ereztem, hogy rosszul utott volna, nem mindig van ez, csak néha.
2012. júl. 3. 21:03
 5/6 A kérdező kommentje:
2 éve volt szívultrahangom, 24 orás EKGm, pajzsmirigyvizsgálat, vérvétel. Nem találtak semmi rendellenességet. Akkor azért kerult sor ezekre a vizsgálatokra, mert sokszor éreztem hogy nagyobbat ut a szivem. Akkor a doki azt mondta, hogy a stressz miatt van. Azt tanácsolta hogy sportoljak, ne igyak kavet, energiaitalt, es szedjek magne B6ot. Azota ha idegesebb idoszakaim vannak, akkor elofordul hogy egy nap tobbszor erzek ilyen nagyobb utest. Van hogy hetekig semmit nem erzek, de van olyan nap amikor napi 10x is felreut. Ha multkor nem talaltak semmi rendellenesseget, akkor lehet hogy most megis van valami bajom? Egyebként 22 éves csaj vagyok, 53kg/170 cm, szoval nem is vagyok elhizva, igyekszem egészségesen taplalkozni. Jah es kifelejtettem hogy talán panikbeteg vagyok.
2012. júl. 3. 21:11
 6/6 anonim ***** válasza:

Megnyuktatlak, egészséges vagy és nincs semmi bajod!!!!

Pihenés állapotában a pulzus számod kevesebb, ha eltér 1-2 szívveréssel az nem mutat semmire...

Ne járjon ezen az eszed nincs semmi bajod!!!!!!!!

2012. júl. 3. 21:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!