Véradás után nagyon rosszul leszek?
Figyelt kérdés
Jövőhéten elsőnek fogok vért adni, amúgy nagyon fejfájós vagyok, alacsony így is a vérnyomásom 90/60, félek kidőlök majd, mit csináljak, előtte igyak sokat?2012. jún. 29. 13:53
1/7 anonim válasza:
Ilyen alacsony vérnyomás mellett biztosan adhatsz vért? Ha igen, akkor utána igyál sokat, ne előtte, és egy kis kekszet, csokit is vételezz magadhoz.
2/7 A kérdező kommentje:
Nem tudom hogy adhatok e vért, ha sokat iszok akkor felmegy 100/70-re is, de nagyon szeretnék adni, már régóta és most itt a lehetőség..
2012. jún. 29. 14:05
3/7 anonim válasza:
Nekem is nagyon alacsonya vérnyomásom és ha sok vért vesznek akkor rosszul leszek. De nem vészes, amint érzed, hogy szédülsz, hányingered van, szólj a nővérnek.
Egyél előtte ha nem eszel, akkor még rosszabb. (ne közvetlenül, de ha reggel mész, akkor egy laza reggeli sokat segít).
Fontos még, hogy ne nézd magáta vérvételt, még akkor is ha bírod a vért. A mennyiség látványától könnyen rosszul lehet lenni. Nézd mondjuk a falat, vagy valami érdekes dolgot (ami nem a vérvétellel kapcsolatos).
Vérvétel után maradj ülve és várj legalább 10 percet még akkor is ha nem vagy rosszul.
Végül pedig a legfontosabb ne stresszelj, az a legrosszabb.
4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm, amúgy bírom a vért, volt hogy levettek több kémcsővel és nem voltam rosszul, pedig néztem folyamatosan, még csodálkoztam is hogy milyen sok kell, de azért a 4-5 dl vér elég sok kíváncsi leszek milyen lesz!
2012. jún. 29. 14:13
5/7 anonim válasza:
Alacsony vérnyomásnál nem biztos, hogy adhatsz vért, ezért is szokták előtte mérni a vérnyomást. Nekem egyszer volt, hogy magamhoz mérten alacsony volt (egyébként egészségügyis szemmel nem feltétlenül) és elkezdték levenni a vért, de kb. 1 deci után úgy szédültem, hogy abba kellett hagyni. Forgott velem a világ, ömlött rólam a víz.
6/7 anonim válasza:
Ilyen alacsony vérnyomással felelősségteljes orvos nem enged vért adni... Nemes dolog a véradás és a segítő szándék, de nem a saját egészséged kockáztatásával, ez senki nem kívánja nem is kívánhatja!
7/7 anonim válasza:
én ma adtam vért először. bírtam a vért, de nem nagyon nézegettem oda, h. hogy csordogál abba a zacskóba. aztán elkezdett zsibbadni a kezem, fájt a fejem, adtak ilyen gumilabdát, h. nyomkodjam ugye, de nem tudtam megfogni se. miután levették a vért elmentem a székig aztán elkezdtem nagyon szédülni, gondoltam jó mindjárt elmúlik, rátámaszkodtam a kezemre és lecsuktam a szemem - képszakadás - első emlékem onnantól, h. a hordágyon fekszek. előtte 120 vt a vérnyomásom. aztán lement 100/63-ra. totál kivert a víz és rá egy órára a testhőmérsékletem még mindig csak 33,nemtommennyi fok vt. Thát: szerintem ilyen alacsony vérnyomással ne adj vért :/ nem azért, de nagyon leesik mindenkinek utána.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!