Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Mi a teendő napszúrás esetén?

Mi a teendő napszúrás esetén?

Figyelt kérdés

Ma déltől 2ig a városban lófráltam bár nem mindig napsütötte helyen, és utólag most hogy fáj a fejem jut eszembe, hogy én barom vehettem volna fel sapkát..Mi a teendő ha napszúrást kaptam?

Illetve ez lehet hülye kérdés, de a fejfájás az hogyan jelentkezik? Mert nekem nem belülről, hanem inkább kívül van a fejfájás mármint inkább a fejtetőmön érzem mintha a fejbőr fájna...

2012. jún. 20. 18:01
 1/5 anonim ***** válasza:
Megégette a nap a fejbőrödet. Ennyi. Sokat nem tehetsz. Pár óra alatt elmúlik.
2012. jún. 20. 18:25
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Sötét szoba, sok folyadék, borogatás, fekvés, alvás. A fejfájás elég durva, általában hányinger, szédülés, gyengeség kíséri. Nem lehet, hogy csak leégett a fejeden a bőr?
2012. jún. 20. 18:25
 3/5 A kérdező kommentje:
Hát nem tudom, mert már a hányinger is bejött, borogatom a tarkóm és sok vizet iszom, legtöbb esetben magától gyógyul ugye?
2012. jún. 20. 18:52
 4/5 A kérdező kommentje:
Jah és ráz a hideg is:((
2012. jún. 20. 18:57
 5/5 anonim ***** válasza:
Mérd meg, hogy van-e lázad! Ha van, akkor vegyél be lázcsillapítót, vegyél hűtőfürdőt, és feküdj le aludni! Ha nincs, akkor a gyógyszert hagyd ki a többit csináld meg! Szólj annak, aki otthon van, hogy néha nézzen rád. Súlyosabb esetben el is ájulhatsz, akkor mindenképp menjetek be az ügyeletre! És ahogy már írtam, ne menj ki a napra, sötétítsd be a szobát, később majd nyisd ki az ablakot, és pihenj sokat!
2012. jún. 20. 19:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!