Van másnak is ilyen vérnyomása mint nekem?
Figyelt kérdés
2 éve magas pulzusra szedek bisoprolol sandozt,béta blokkoló,de csak felet.jó volt tőle minden,de már második hete a vérnyomásom,alíg éri el a 100 at,soha nem volt ilyen alacsony,de a pulzusom magas szokott lenni,ettől az alacsony értéktől,gyenge vagyok,szédelgek,alíg bírok dolgozni is,voltam a héten dokinál,ráfogja a frontokra,pedíg érzem valami nincs rendben,kértem kardiológiára sűrgős beutalót tőle,de nem adott azt sem,elmentem vérvételre,de ott minden rendben,viszont a tsh-t nem nézte meg,az ugyanis a psjzsmirigy probléma,most arra is kértem beutalót,amit nagy nehezen adott,de azt sem akart,mivel a tavaly novemberi jó volt.Na de ennyi hónap alatt változhatott,de szerinte nem.Nem értem az orvosokat,tényleg meg lehet tőlük halni,az ügyeleten is voltam,ott meg sem vizsgáltak,hiába mondtam hogy rosszul vagyok.Mi okozhatja szerintetek ezt az alacsony vérnyomást,ha mindíg magas volt,és most hirtelen 2 hete nagyon alacsony,van hogy 80-90 csak.2012. jún. 17. 15:55
1/10 anonim válasza:
Iszol elég vizet? Besűrűsödhetett a véred.
2/10 A kérdező kommentje:
Igen sokat iszok,napi 2-3 litert is,ma például 5 kávét is ittam,de nem megy fel tőle,nem tudom mi baj lehet,de az is lehet hogy hormonális okai vannak,ezt is ki fogom vérvétellel vizsgáltatni,mert nem bírok így már szinte semmit csinálni,örökké fáradt vagyok,ja és a családban mindenkinek magas volt a vérnyomása,ja és gyógyszert szedett rá
2012. jún. 17. 16:10
3/10 anonim válasza:
nekem ez paroxizmális tachicardiának tűnik. nem annyira vészes, mint aminek hangzik, de keress fel másik háziorvost, vagy magán kardiológust, ha megteheted. kellene nézni szívenzimeket.
4/10 anonim válasza:
Hány éves vagy? Bizonyos mértékig az életkor is befolyásolhatja a problémáidat. A 80-90-es vérnyomásérték elég alacsony, bár nekem volt már 76 is. Alacsony vérnyomás esetén próbálj kávét inni, ha a gyomrod bírja (ha nincs sok savad). A szédelgés, gyengeség ez az érték mellett sajnos természetes, de ne engedd, hogy a doki mindent a frontokra kenjen. Nehogy megkérdezze már a nővért: "Zsuzsika , tudunk valamit csinálni a frontokkal?" Mert én már hallottam ezt a kérdést rendelőben. Minden esetre, ne hagyd magad, mindenképpen kérj beutalót kardiológiára vagy neurológiára (a vérnyomás-problémákkal ott is foglalkoznak és ha kifogsz egy normális dokit, ő továbbküld a kardiológushoz).
5/10 anonim válasza:
Én 42éves vékony testalkatú nő vagyok! Sajnos nekem is iszonyú alacsony a vérnyomásom. átlagban a 90/65 megszokott lenni! ezzel az értékkel én is iszonyú fáradtságra panaszkodom! Bár mikor tudnék aludni! Sajnos fizikai munkát végzek,és teljesíteni muszáj! Időnként jártányi erőm sincs! Az orvos nekem azt mondta. Menjek rendszeresen futni! Igyak kávét!Napi 5 kávét iszok,és bármikor tudok tőle aludni! Azt mondta a doki hogy az alacsony vérnyomás nem betegség! Az csak egy állapot! Köszi! Aranyos nem?Volt már 75/55vérnyomásom is de akkor már elájultam! Menetek a "hangyák" a szemem előtt!Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye! Az alacsony vérnyomás tényleg nem betegség? Csak egy állapot? A napi feladatokat viszont el kéne látni, ami időnként nagyon kimerítő.
6/10 A kérdező kommentje:
Én 37 éves nő vagyok,és soha nem volt alacsony,mondom a magasra gyógyszert is szedek,de az meg most még jobban leviszi,de a doki azt mondta akkor is szedni kell,mert megszokta a szervezetem,és azt nem lehet hirtelen elhagyni,volt hogy pár órával később vettem be mint szoktam erre az alacsony vérnyomásra,mert azt gondoltam alacsonyra nem kell bevenni,de a pulzusom az egekig ment már,jelezte a gyógyszerhiányt,és bevettem.Azt olvastam,hogy az alacsony vérnyomást valami szervi baj okozza,most néztem utánna,tehát igenis betegség,ha gondokat okoz a mindennapokban,és azt ki kell vizsgáltatni.Nem fogom annyiba hagyni,nem lehet így élni,mert mindenben korlátoz.Én tudom milyen a magas vérnyomás,sajnos 2 éve szedek rá gyógyszert,de az alacsony is ugyan olyan rossz,és a tünetei talán még rosszabbak is.Én holnap mindenképp megyek dokihoz megint,és elmegyek újból vérvételre,ezt nem lehet annyiban hagyni!Szerintem te is menj el dokihoz,mert a tied is alacsony ahogy leírtad és hasonló problémával küzdesz mint én,ennek tuti valami oka van,hogy ilyen alacsony nekünk.
2012. jún. 17. 16:47
7/10 anonim válasza:
a kórosan alacsony vérnyomást ugyanannyira kell kezelni, mint a magasat. csak a magas vérnyomás komolyabb, mert agyi történésekhez vezet(stroke) míg az alacsonynál "csak" elájul az ember.
8/10 anonim válasza:
Szerintem ezen a problémán élesben csak a kardiológián tudnak segíteni!JAAAJ! Milyen okos vagyok! de én még nem indultam el!
9/10 A kérdező kommentje:
A kardiológián sem tudnak ezen segíteni,voltam ott,volt rajtam 24 órás vérnyomásmérő,és 24 órás ekg,és nem mutatott nekik rosszat,ingadozott,és ők a 24 óra átlagját nézték,és nem azt mikor lezuhant a vérnyomásom,milyen rosszul voltam tőle,és azt mondták,ez nem baj.Dehogynem,mert minden nap rossz mert alacsony,és hiába csinálok valamit,akkor is az,és nem vagyok jól tőle.De a pulzusom meg magas.És úgy érzem,kiugrik a szívem olyankor nem jó ez sehogysem.
2012. jún. 30. 21:08
10/10 anonim válasza:
ha a dokival meg tudod beszélni a gyógyszeres kezelést, akkor érdemes lenne felíratni valami adrenalint, vagy hasonló hatású gyógyszert, ami a perifériás ereket szűkítve emeli a vérnyomást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!