Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Ettöl fájhat? (többi lent)

Ettöl fájhat? (többi lent)

Figyelt kérdés
VOltam orvosnál és azt mondta azért fáj a hasam mert piros a torkom ez most mi? :O
2012. jún. 11. 11:41
 1/9 anonim ***** válasza:
Fájhat. A torkod pirossága csak annyit árul el, hogy valamilyen fertőzés miatt gyulladás van a környéken, de az adott kórokozó lehet már lejutott hasadba is. Nyelőcsöveden keresztül pl simán. Mintavétel volt tenyésztésre?
2012. jún. 11. 11:48
 2/9 A kérdező kommentje:
Nem volt semmi!
2012. jún. 11. 11:49
 3/9 anonim ***** válasza:

Minek egyből ágyúval lőni verébre?

Vírusfertőzés. Simán lehetne hasmenésed is.

Ha még egy hét múlva is fáj mindened, akkor aggódhatsz, de akkor is csak mérsékeltem, mert a következő az lesz, hogy kapsz valami gyógyszert. Ha attól se gyógyulsz, na akkor majd lehet pánikolni meg tenyésztésre rohangálni.

Nem tudom, feltűnt-e nektek, hogy Magyarországon nagyon nincs olyan helyzetben az egészségügy, hogy egy torokgyulladást tenyésztenének...

(Egyébként külföldön sem ezzel kezdik.)

Ha nagyon fáj a hasad, akkor csak üres főtt krumplit, főtt rizst, főtt répát és vajas pirítóst (fehér kenyérből) egyél, max. ropit vagy kekszet teával. Ha nem vészes, akkor is törekedj a könnyű, kímélő ételekre.

2012. jún. 11. 11:55
 4/9 A kérdező kommentje:
És valami más nem lehet mert jobb oldalt szúr néha néha vakbél vagy valamí ilyesmi?
2012. jún. 11. 11:57
 5/9 anonim ***** válasza:

Tisztában vagyok vele, hogy nem az az első lépés, csak érdeklődtem.

Az amúgy, hogy "jobb oldalt" szúr néha finoman szólva is ködös, ennyiből nehéz mondani bármit is. De igen, lehet fertőzéstől is.

2012. jún. 11. 12:07
 6/9 anonim ***** válasza:

Pontosan mennyire fáj és mióta?

Persze, lehet vakbél, de kicsi rá az esély. Kizárni nem lehet. A vakbél általában magas lázzal és hányással jár, mozgásra fokozódik a fájdalom.

Szúró érzést érezhetsz más miatt is, a belek miatt, ill. ha lány vagy, fájhat a petefészked is (mondjuk ez utóbbi nem a torokfájás miatt).

Ha erősödik a fájdalom, menj vissza a dokihoz vagy menjetek be az ügyeletre a kórházba.

2012. jún. 11. 12:07
 7/9 A kérdező kommentje:
3 napja szurkál és bicikliztem reggel is csak néha megszur és a torkom nagyon fáj tuti nem vakbél nem?
2012. jún. 11. 12:16
 8/9 A kérdező kommentje:
meg néha görcsöl a hasam mint amikor hasmenésed lesz de nincs az tegnap volt széklet és székrekedés volt mindig az van !
2012. jún. 11. 12:20
 9/9 A kérdező kommentje:
Olyan van hogy a vakbélgyulladás alakul ki vagy az hirtelen jön? ja meg sokat böfögök
2012. jún. 11. 13:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!