Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » PCO. Ettől fájhat, szurkálhat...

PCO. Ettől fájhat, szurkálhat ott lent? Valamint IR kérdés?

Figyelt kérdés

PCO-m van. Duphastont kezdtem el szedni, utána meg is jött. Már 5 napja elmúlt, de naponta párszor belenyilal egész lent, egyszer kicsit erösebben, máskor épphogy csak érzem.

Peteérési tüneteim (mellbimbó fájdalom,derékfájás) (még) nincsenek. Akinek még PCO-ja van másnak is szokott ez lenni? Valószinűleg az érett pete akarna kilöködni a petefészkemből, és azt érezhetem? A másik kérdésem,ha a vérképen tökéletes volt az éhomi cukoreredményem, és nem küldtek terhelésesre, attol még lehet IR-em? Mert egy másik doki azt mondta,ő azért ettöl fügettlenül ajánlana egy terhelésest.. Köszi a válaszokat.

2012. jan. 23. 07:11
 1/3 anonim ***** válasza:

Szia! Nekem 10 éves korom óta tudott a PCOS-m és az IR-em. :) Éhgyomri vércukorból nem látszik az, hogy IR-ed van-e, hanem a terheléses vérvételből kell mérni az inzulint. Az úgy néz ki, hogy vesznek vért, az lesz az éhgyomri, nekem az tökéletes volt minden értékben. Utána meg kell inni a cukrot 120 vagy 90 perc múlva megint vérvétel.(bocsi, hogy nem emlékszek pontosan mennyi idő) Na itt már az inzulinom duplája volt, mint a normális, a vércukrom meg alacsony.

Elképzelhető, hogy a peteéréstől fáj, bár a pcos alapjáraton peteérés nélküli menstruációkat eredményez. (feltéve, hogy van, én 2 éve nem menstruálok már csak 1x 2x elvétve) A kis cisztáktól is fájhat, ami a tüszőkből, hogyha sok van felhalmozódva a petefészekben, ez ultrahangon látszódik. Nekem szokott szurkálni néha, bár annak nálam semmi köze a menstruációhoz. :D

Persze mindenkinél máshogy zajlik a betegség. :) Ha lesz IR-ed, akkor kapni fogsz metformint, valamint kemény diétát kell tartani, de erről gondolom már "mesélt" az orvos.

Kitartás a pcos-hoz, ma már jól kezelhető betegség kellő odafigyeléssel! :)

20L

2012. jan. 23. 07:48
 2/3 anonim ***** válasza:
*ami a tüszőkből alakul :)
2012. jan. 23. 07:49
 3/3 A kérdező kommentje:
köszönöm, amint tudok elmegyek egy terhelésesre, csak sajnos a munkaidőm olyanhogy jelenleg ezt nem tehetem meg:(
2012. jan. 25. 05:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!