Hogyan tudnék javítani a tartásomon? Egyáltalán ez lehetséges ebben a korban?
Figyelt kérdés
Több éves kórházban fekvés miatt elvesztettem az izomzatomat és a tartásom is tönkrement. Keményen most se sportolhatok, csak könnyű sportokat végezhetek. Most 23 éves leszek és arra lennék kíváncsi, hogy ebben a korban kiegyenesíthető a hát/nyak körüli rész? Mit érdemes csinálni?2012. jún. 3. 16:44
1/5 anonim válasza:
Szerintem kiegyenesíthető, de nem "látom" a károsodás mértékét.
Úsznod szabad?
2/5 A kérdező kommentje:
Igen, úsznom szabad! A lényeg az egészben, hogy a nyakam nagyon "előre áll" a gerincem többi részétől. 15 éves koromig amíg nem kezdődött ez az egész, addig egyenes volt, mint a cövek és a magasságomból is veszítettem egy olyan 3,5 cm-t (15 évesen 167cm, most 163,5cm magas vagyok) Ha a nyakamat egyenesbe tudnám hozni akkor visszajönne ez a magasság, ahogy nézem.
2012. jún. 3. 17:12
3/5 A kérdező kommentje:
Amúgy még annyit én úgy gondolom, hogy azért alakult ki ez az "előre álló nyak", mert annyira beteg voltam, hogy mozdulni sem tudtam és a fejemet éveken keresztül "felpóckolva" tartottam, hogy lássam a TV-t a kórházban!
2012. jún. 3. 17:14
4/5 anonim válasza:
Ismerős érzés, bár nekem nem a nyakamnál volt így, hanem a karomnál.
Egy jó masszőr sokat segíthet rajtad. Akár házilag is, ha van ügyeskezű a családban. Oliva olajba cseppentett levendula és rozmaring illóolaj serkenti a vérkeringésedet.
Ha fájdalmas a nyújtás, akkor fizioterápián alkalmazhatnak ún fagyasztásos tornát. Lehűtik a nyaki izmokat, így fájdalom mentesen átmozgatható az izomzat.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm az ötletet.
2012. jún. 3. 17:25
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!