Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Mi frontérzékenység biológiai...

Mi frontérzékenység biológiai magyarazata?

Figyelt kérdés
2012. máj. 30. 00:18
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
8-as: hümm? te miben hiszel?
2012. jún. 3. 17:40
 12/17 A kérdező kommentje:
A tömegpsichózisra alapozó kommentelőtől kérdezem, hogy miért van visithatnékom a fájdalomtól a korábban megsérült lábamban, mikor időváltozás közeleg, úgy is ha előzőleg nem is tudok a front érkezéséről?
2012. jún. 3. 20:07
 13/17 anonim ***** válasza:

Kérdező:

Fogadni mernék hogy elkezd fájni a lábad és utána megnézed hogy jön-e front és tutira találsz pár napon belül egyet ami jön. Ugye így van? :)

És visszakérdezek(hogy így hátha érthetőbb lesz):

Ha fáj a tarkód mondjuk akkor megnézed-e hogy jön-e front? Vagy ha éjszaka arra kelsz hogy görcsöl a lábad akkor azonnal nézed-e az időjárást?

Gondolom nem!

De hogy leírjam a te esetedet egy bölcs példájával:

Vajon azért kel fel a Nap mert reggel van? Nem! Azért van reggel mert felkel a Nap!

Magyarán nem a fájdalom hamis hanem az amihez kapcsolod!

Én is leírtam és a fenti példákkal probáltam illusztrálni!

Nem azért fáj az emberek nyaka vagy feje mert jön a front hanem mert például stresszes és az emiatt bekövetkező magnéziumhiány egyik tünete a tarkó- és a nyak tájéki fájdalom!

Nekem néha fájni szokott a bal karom(spec volt egy sérülésem rajta de nem lényeges). Van hogy fél évig semmi, van hogy pár hónap alatt 2-3-szor is fáj és alig tudom használni! Ha tovább erőltetem akkor is, bizony még fognom is nehéz lesz...

Ugye milyen könnyű lenne azt mondani hogy frontérzékenység? Tökéletesen ráillik minden tünet:

Komolyabb sérülés ami azóta többször fáj és időben általában található egy front ami jön. :)

No megmondom hogy végül is kiderült hogy krónikus inhüvely gyulladás ami fel tud sugározni akár a nyakszirtig is!!

És utólag már világos hogy bizony amikor többet gépelek, akkor jön ki!

És csodák csodája! Mióta erre figyelek, még soha nem jött elő, pedig előtte vagy 6-7 évig szenvedtem tőle!

De ha gondolod megprobálhatom megkeresni azt az angol nyelvű cikket amiben leírják hogy vizsgálatokat végeztek a komolyabb műtéten átesett embereknél és azt tapasztalták hogy bizonyos százalékuknál ugyan az a tünet jön elő mint az amputáción átesetteknél! magyarán a megsértett érzőidegek miatt fantomfájdalmakat érzékeltek az adott területen!

Hisz az eset hasonló, átvágott és megsértett idegi hálózat ami emiatt rendellenes érzéseket kelt az agyban.

Szóval a fájdalmaidnak millió oka lehet a nem megfelelő vitaminbeviteltől kezdve a stresszen át a "hibás" érzőidegekig. De ez nem azt jelenti hogy a frontokhoz van köze hisz akkor pontosan ugyan annyi(vagy akörüli) HGMM nyomásnál kéne jelentkeznie de a leírásod alapján teljesen vegyesen jelentkezik és csupán csak észrevetted hogy akörül az időpont körül ilyen vagy olyan front van...

Bocsi, kicsit szószátyár lettem de ha valami nem tiszta amit írtam vagy szerinted nem stimmel akkor konkrétan kérdezz rá és igyekszem válaszolni.

2012. jún. 3. 20:54
 14/17 A kérdező kommentje:
Az emberek idióták. Emiatt hajlamosak összefüggéseket keresni ott, ahol valójában nincsenek. Ha nem találnak, akkor addig keresik, míg találnak egy helytelen magyarázatot, amire szép masnit kötnek és elnevezik kölcsönhatásnak. (én betegesen szkeptikus vagyok, ezért is érdekel a téma és ezért nem is klikkelek az időjárás előrejelzésre egyből, ha sajogni kezd a lábam.) Na DE azt kijelenteni, hogy a szervezet és a légköri viszonyok változása semmien kapcsolatban nem áll egymással, és a fronthatásra való érzékenységet tömeghisztériának beállítani talán kicsit szürreális gondolat nem?
2012. jún. 3. 21:47
 15/17 anonim ***** válasza:

Én a tömeghisztériát nem arra értettem hogy ennyi képzelődő ember lenne hanem hogy rengeteg egyéb dolgot "automatikusan" frontérzékenységnek könyvelünk el mikor az nem az!

Vagyis az emberek jó része nem képzelődik hanem valós és okkal jelentkező fájdalmára gondolja ezt mint magyarázatot!(a rengeteg okokból párat felsoroltam).

Persze gondolom van egy kisebb részük aki be is képzel magának dolgokat. Ilyen is van.

És mivel mindig van front így az tökéletes magyarázat!

Most néztem: Hétfő délelőtt enyhe melegfronti hatás, aztán délután hidegronti. Kedden hideg és meleg. Szerdán már megint melegfronti ami kitart péntekig... és így tovább!

magyarán bármelyik nap fáj a fejed, sebed, karod stb a héten, épp fronthatás lesz tehát tökéletesen rá lehet fogni!

Miközben a vitamin- és nyomelemhiány népbetegség például. A stresszt már nem is említeném mert az szerintem minden magyart napi szinten érint kisebb nagyobb mértékben... és ha nem fogyasztasz elegendő magnéziumot(amit írtam) az bizony fejfájást, nyakfájást, ingerlékenységet stb okoz.

De elfogadom hogy tényleg van aki érzékeny lehet a frontokra. Csak ez mondjuk a népesség 1-2%-a, és mondjuk eleve szervileg érzékenyek rá valami miatt... de nem akkora tömegek mint gondoljuk!!

2012. jún. 3. 22:16
 16/17 anonim ***** válasza:

Ebben a dologban semmi sumákságot nem művelnek-- nincs miért!

Az igaz hogy vannak hipochonder típusú emberek, de azok nem annyira a tömeghisztéria okozói, hanem zsaroló természetük okozza a panaszukat függetlenül az időjárástól.

Nyugodj bele hogy a levegő nyomásának megváltozása hat vissza a szervezet belső nyomására-- az az idegekre és igy tovább. Semmi köze sincs se a Mg hiányhoz, se a nyakfájdalomhoz ami egy stresszes izomgörcs, se pedig a villámhoz ami még a határon kezd csak kialakulni és feletted még süt a nap--- neked még is megfájdul a lábad ha valaki szívbeteg szédülhet, gyenge lesz vagy felszaladhat a várnyomás-- ilyenkor gyakoribbak az infarktusok, a leszűkülő szív erek miatt és a hirtelen felugró vérnyomás okozta agyvérzés.

Na ilyenkor hasznos a Mg bevétele, mert segíti a szívizom munkáját, vagy ha izomgörcsök lépnek fel akkor azt oldja.

Az időjárás légköri feszültségének és a testben futkosó elektromos feszültségnek semmi köze semmiféle EZO-s rezonancia sóderhez.

Azt nem tudom mit ír a WIKI a villám keletkezéséről csak azt tudom, hogy a villámok azért keletkeznek mert túl nagy feszültségűvé válnak a felhők és az egyikben a pozitív a másikban a negatív töltés lett túlsúlyban-- a feszültségük pedig vonzza egymást=== kisülés

Szóval elfogadhatod azt hogy a sérülésed megérzi az időváltozást már akkor amikor még süt a Nap.

Ez nem annyira orvosi eredetű megfigyelés, hanem népi bölcsesség, nagyon vonalon található.-- bár az időjárás rendszeressége elég durván megváltozott az utóbbi 50 évben-- nem igen tartja be a szebályokat

2012. jún. 4. 06:36
 17/17 kalmanfodor válasza:
Szia nincs magyarázata vannak összefüggések de teljes fizikai magyarázata nincs..Egyébként valóban inkább egy része pszihó alapon van,még a reuma is..fura?
2015. jan. 19. 08:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!