Mononucleosis miatt nem múló torokfájást mivel kezeljem?
Egy hónappal ezelőtt megállapították, hogy mononucleosisom van. Legyengült az immunrendszerem, lefogytam, alig tudtam fent lenni, mert gyenge voltam, 3 hétig visszatérő lázam volt. Első héten folyamatosan minden este.
Azóta tüszös mandulagyulladásom is volt. Emiatt. Kaptam rá antibiotikumot, a tüszők elmúltak, de most olyan érzés van a torkomban, mikor nyelek, vagy mikor a nyelvemet kinyújtom(vagyis csak próbálom) Mintha szögesdrót, vagy kaktusz, vagy tűpárna, vagy egy szike lenne a torkomban.
Borzasztóan rossz, mert így enni is nagyon nehéz. Van mikor a beszéd is fájdalmas.
Kaptam rá izlandi zúzmó szopogató tablettát, hogy az állítólag jó, de én nem vettem észre hogy segítene.
Mikor múlik el? Mit csináljak hogy ne fájjon?
Meddig tart még? :(
Először azt hitte az ügyeleten a doki, (mert szombaton lettem beteg) hogy torokgyulladás, kaptam rá valami nagyon erős antibiotikumot.
Aztán rosszabbul lettem, de közben elutaztam majd 200 km-re az egyetemre, ott elmentem a dokihoz, azt mondta azonnal hagyjam abba az antibiotikumot. Algopyrint vegyek be, ha lázas vagyok.
Így is lett. Aztán...ugye utolsó hetek tele voltam zhkkal, most meg vizsgaidőszak van. Nem feküdtem ki, pedig mindenhol azt olvastam, hogy ágynyugalom kell.
Itthon mondták, hogy feküdjek, de azért mindig volt mit csinálni. :/
Lehet emiatt húzódik el ennyire. De már nagyon szenvedek.
Most már megint félek az éjszakától..mert szerintem virrasztok majd.
Egy hónapja kb 4-5 órákat alszom, mert a torokfájásom, meg alázam miatt folyton felkelek. Nagyon fáradt, és kimerült vagyok, de a vizsgákat muszáj megcsinálnom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!