Mit tegyek ha halálfélelmem van?
Egy 16 éves fiú vagyok.Körülbelül 6-7 hete halálfélelemmel küszködök.Sokszor jut az eszembe egy nap, de el is szoktam felejteni néha azonban erősebben gondolok rá.Az elmúlt 2,5 hónapban két egészségügyi vizsgálatom is volt.Elsőnek hererák gyanújával fordultam orvoshoz, de szerencsére kiderült nincs semmi bajom.Majd körülbelül 3 hétre rá mellkasi fájdalmaim voltak, de ezen a héten kiderült a kardiológián, hogy nincs semmi bajom.Mindkét esetnél sok negatív dolog megfordult sajnos a fejemben.Arra is gondolok, hogy akár ez is lehet e félelem okozója.De az én halálfélelmem előtt az édesapám elvesztése volt a fejemben.Igaz az csak ritkábban.
Nem tudom, hogy miért gondoltam, arra, hogy elveszítem édesapámat, de mégis ezt éreztem.Ezek után mint mondtam a saját életem elvesztésének gondolata szállta meg az agyamat.
Sok minden megfordult már a fejemben.A félelem a haláltól, a fiatal kori halál vagy amikor a mellkasom fájt akkor például a szívinfarktus és különböző más betegségek.
Próbálom ezeket a rossz negatív gondolatokat kitörölni a fejemből, de eddig nem igazán ment.Olyanokat próbálok magamban magamnak mondani, hogy Sokáig élek egészségesen, nem lesz semmi bajom boldog vagyok stb . , de mégsem érzem az áttörést.
Nyugtatom magam, hogy a halál után valószínűleg nem érzek semmit úgy mint születésem előtt és, hogy a mának a jelenek éljek, de mégse tudom kitörölni ezt a gondolatot, gondolatokat a fejemből.
Pontosan nem tudom, hogy ez most depresszió mert sokat gondolok rá egy nap de ki is tud menni a fejemből és napközbe is szoktam jól érezni magamat, illetve nincsen alvászavarom vagy más egyéb ilyen tünetem.
Mostanában egy két napja nagyon sokszor gondolok rá.
Ha sokat gondolok a halálra bevonzom?Remélem nem.Csak hallottam a vonzás törvényéről ami sok embernek bevált és ettől is tartok.
Néha meg olyan gondolatok vannak a fejemben hogy meghalok vagy hogy meg akarok halni.Pedig nem!
Lehet, hogy pánikroham?
Szeretnék ebből az egészből kilábalni és boldog életet élni.Mert ezekkel a negatív gondolatokkal csak ártok magamnak.
Jól átgondolva az egészet szerintem elmondtam mindent ami lényeges ebben az egész dologban.
Még egyszer köszönöm a segítséget.
Előfordulhat hogy már a mellkasi fájdalmadat is egy kezdődő pánik okozta. Ilyen sajnos van.
Ámde! NINCS hererákod! Örülj és lépj tovább még mielőtt beledumálsz magadba valami parát!
Járj el sportolni, futni, járj össze a haverokkal, jön a nyár, kosarazzatok, hajtsd a csajokat mert most ez a dolgod!
Pszichiáter, de minél előbb.
A halálfélelem mellett más problémád is látszik, hogy van, amire igen jó volna egy szaki. Mivel te fiatalkorú vagy, neked a legkiválóbb erre a legközelebbi gyermek- és ifjúsági pszichiátriai gondozó, ahol gyermek- és ifj. pszichiáter is és pszichológus is van.
Sok-sok jó terápia van már arra, amitől te szenvedsz, és nem gyógyszeres. Beszélgetnek veled, rajzoltatnak stb. Nem muszáj szenvedni, menj el a házidokihoz, kérj tőle beutalót és menj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!