Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Mit tegyek ha halálfélelmem van?

Emerson kérdése:

Mit tegyek ha halálfélelmem van?

Figyelt kérdés

Egy 16 éves fiú vagyok.Körülbelül 6-7 hete halálfélelemmel küszködök.Sokszor jut az eszembe egy nap, de el is szoktam felejteni néha azonban erősebben gondolok rá.Az elmúlt 2,5 hónapban két egészségügyi vizsgálatom is volt.Elsőnek hererák gyanújával fordultam orvoshoz, de szerencsére kiderült nincs semmi bajom.Majd körülbelül 3 hétre rá mellkasi fájdalmaim voltak, de ezen a héten kiderült a kardiológián, hogy nincs semmi bajom.Mindkét esetnél sok negatív dolog megfordult sajnos a fejemben.Arra is gondolok, hogy akár ez is lehet e félelem okozója.De az én halálfélelmem előtt az édesapám elvesztése volt a fejemben.Igaz az csak ritkábban.

Nem tudom, hogy miért gondoltam, arra, hogy elveszítem édesapámat, de mégis ezt éreztem.Ezek után mint mondtam a saját életem elvesztésének gondolata szállta meg az agyamat.

Sok minden megfordult már a fejemben.A félelem a haláltól, a fiatal kori halál vagy amikor a mellkasom fájt akkor például a szívinfarktus és különböző más betegségek.

Próbálom ezeket a rossz negatív gondolatokat kitörölni a fejemből, de eddig nem igazán ment.Olyanokat próbálok magamban magamnak mondani, hogy Sokáig élek egészségesen, nem lesz semmi bajom boldog vagyok stb . , de mégsem érzem az áttörést.

Nyugtatom magam, hogy a halál után valószínűleg nem érzek semmit úgy mint születésem előtt és, hogy a mának a jelenek éljek, de mégse tudom kitörölni ezt a gondolatot, gondolatokat a fejemből.

Pontosan nem tudom, hogy ez most depresszió mert sokat gondolok rá egy nap de ki is tud menni a fejemből és napközbe is szoktam jól érezni magamat, illetve nincsen alvászavarom vagy más egyéb ilyen tünetem.

Mostanában egy két napja nagyon sokszor gondolok rá.

Ha sokat gondolok a halálra bevonzom?Remélem nem.Csak hallottam a vonzás törvényéről ami sok embernek bevált és ettől is tartok.

Néha meg olyan gondolatok vannak a fejemben hogy meghalok vagy hogy meg akarok halni.Pedig nem!

Lehet, hogy pánikroham?

Szeretnék ebből az egészből kilábalni és boldog életet élni.Mert ezekkel a negatív gondolatokkal csak ártok magamnak.

Jól átgondolva az egészet szerintem elmondtam mindent ami lényeges ebben az egész dologban.

Még egyszer köszönöm a segítséget.

2012. ápr. 14. 18:45
 1/7 anonim ***** válasza:
szerintem menny el pszichológushoz, valami megbizhatót keress, ezek nem normális gondolatok, főleg nem fiatal korban! Ne ide irogass, hanem menny el szakemberhez! És foglald le magad, menny el a barátokkal moziba, sportolj és ne agyalj ilyen hülyeségeken! Lehet boldog életet élni, de erről akkor is le kéne szokni!
2012. ápr. 14. 19:02
 2/7 anonim ***** válasza:

Előfordulhat hogy már a mellkasi fájdalmadat is egy kezdődő pánik okozta. Ilyen sajnos van.

Ámde! NINCS hererákod! Örülj és lépj tovább még mielőtt beledumálsz magadba valami parát!

Járj el sportolni, futni, járj össze a haverokkal, jön a nyár, kosarazzatok, hajtsd a csajokat mert most ez a dolgod!

2012. ápr. 14. 19:04
 3/7 mosolyogj! ***** válasza:
az egyik ismerősömmel ugyanez a helyzet, neki azt mondták hogy kimerültség és depresszió együtt, szóval keresd meg az iskolapszichológus és minden rendben lesz.. am nyugi, ettől még nem vagy problémás vagy ilyenek, szurkolok hogy hamar rendbe jöjj
2012. ápr. 14. 19:22
 4/7 anonim ***** válasza:

Pszichiáter, de minél előbb.

A halálfélelem mellett más problémád is látszik, hogy van, amire igen jó volna egy szaki. Mivel te fiatalkorú vagy, neked a legkiválóbb erre a legközelebbi gyermek- és ifjúsági pszichiátriai gondozó, ahol gyermek- és ifj. pszichiáter is és pszichológus is van.

Sok-sok jó terápia van már arra, amitől te szenvedsz, és nem gyógyszeres. Beszélgetnek veled, rajzoltatnak stb. Nem muszáj szenvedni, menj el a házidokihoz, kérj tőle beutalót és menj.

2012. ápr. 14. 19:57
 5/7 anonim ***** válasza:
Ha el is mész pszichológushoz, meg kell értened hogy magadnak kell legyőznöd ezt. És ahhoz erőt kell venned magadon. De természetesen vannak módszerek amikkel le lehet. Amikor valakinél ennyire súlyos a depresszió, akkor az azért van mert az agyában (tudatalatti) ez rögzült, és olyan mint bármelyik másik betegség. Ne múlik el csak úgy hogy azt mondogatjuk, nincs mitől félni, és nem gondolunk a rosszra. Ahhoz hogy elmulasszuk, át kell programozni az agyat (tudatalattit). Két dolog segíthet, ha szembenézünk azzal amitől félünk, és rájövünk hogy nem is olyan nagy a probléma, (legalábbis a tudatalatti majd megérti, és átírja magát) a másik hogy olyan dolgokkal foglalkozunk, amik érdekelnek, amit szeretünk, és ezek segítenek elterelni erről a dologról a figyelmünket, és ez is "átírja" az agy programját. Persze a legjobb ha mindkettőt egyszerre csináljuk. Fontos hogy gondolkodjunk, vagyis ne csak tehetetlenül hánykolódjunk a negatív gondolatok között, hanem próbáljuk megérteni a dolgokat, elemezni. Előbb utóbb egy intelligens elmének sikerülnie kell kimászni belőle azáltal hogy az agya felett átveszi az irányítást, még ha nehéz is nagyon! Sok sikert és kitartást!
2012. ápr. 14. 20:09
 6/7 anonim ***** válasza:
Feltétlenül menj le a háziorvoshoz és kérj beutalót szakemberhez! Azt jól teszed, hogy a pozitív mondatokat ismételgeted. Egy idő után elhiszi az agy azt amire gondolsz. Ha sok rosszra gondolsz és túlsúlyba kerül a rossz gondolat, akkor szorongani fogsz és rosszul is fogod érezni magad. A halált nem fogod tudni bevonzani ilyen fiatalon és egészségesen, de a szorongást viszont igen. A leggyorsabban sporttal, mozgással lehet kijönni a pánikból. Fél óra aktív mozgás egy antidepresszáns hatásável egyenlő. Keress rá a neten a pánikroham megelőző légzésre is. Foglald el magad! Igyál sok citromfű teát, és szedjél B komplex vitamint! Tanulj meg relaxálni! Nekem ezek segítettek. Jobbulást!
2012. ápr. 14. 20:18
 7/7 Lantos Szilvia ***** válasza:
Szia Te kis Fiatal! :) Látom már nem most írtad ki ezt a dolgot, de valahogy megfogott a dolog, remélem azóta már megoldódott a problémád. Én 31 éves vagyok, anya... én 7 éve küzdök halálfélelemmel, betegségektől való félelemmel és rákfóbiával. Sajnos ezt tényleg szakember tudja megoldani... átmenetileg... aztán csak rajtad múlik a többi. Én valóban elvesztettem az apukámat, 18 voltam, de ő nagyon beteg volt, rákos... emiatt alakult ki nálam is az úgynevezett hipochondria, amit sokáig szakorvos által felírt rexetin nevű antidepresszáns szedésével tartottak kordában. Egy éve abbahagytam a gyógyszert, fél éve újra előjöttek a félelmek. Nem szégyen, ha valaki gyógyszert szed, ha másképp nem megy ám legyen így. Inkább szedj valamit, mint tönkretedd a fiatal életedet. De lehet, hogy megoldaná egy kis környezetváltozás is a dolgaidat, sportolj, ahogy mondták keress új embereket, csajozz, hiszen életed egyik legszebb korszakát éled. A halált nem vonzod be, de ha állandóan negatív gondolataid vannak, azt könnyen bevonzod... Erre tudod, törvény van... nincs neked a világon semmi de semmi bajod... meghalni meg akkor fogsz, amikor már nagyon nagyon öreg ember leszel, és unokák, gyerekek vesznek körül... erre gondolj csak... de remélem már nem aktuális a gondod...
2013. márc. 22. 19:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!