Miért vagyok mindig álmos délelőttös munkahéten délután?
Az ember agyi éberségét hullámok jellemzik. Hol távolabb, hol közelebb van az agyi aktivitás az alvási fázistól.
Az úgynevezett 2. alváskapu délután 2-4 óra körül jelentkezik, ami azt jelenti, hogy ilyenkor agyunk nagyobb hajlamosságot mutat az alvási fázis elérésére, mint máskor. Ha stresszesebb vagy, vagy előző alvásod nem volt annyira kielégítő, ez az alváskapu intenzívebben jelzi, hogy akkor most tán' pótolhatnád, vagy kompenzálhatnád a hiányt.
Persze, ha nem jól szellőző helyiségben dolgozol, akkor is elálmosodhatsz.
Asszem ezt a kérdést jól kiveséztem :-)
Elvileg a szívemben érszűkület van, régen lyukas is volt, meg halk zörejt is hallottak. Valamikor el kellene jutnom a dokihoz, csak mindig elfelejtek telefonálni, 2 éve voltam utoljára, most kellene visszamennem. Amire eszembejut,hogy felhívjam, lefogy a pénz a telómról és várhatok a következő fizetésig..
Most szívesen ledőlnék, de zajonganak, dumálnak, mosnak és hangos a gép, és a szívem csak dobogna alvás helyett mégjobban az idegeskedés miatt is...
Légyszi, nézesd meg orvossal (belgyógyásszal - vagy endokrinológussal), a pajzsmirigy hormonok értékeit. Ez is utalhat szívritmuszavarra. Lehet, hogy a pulzusod is magas? Esetleg alacsony a vérnyomásod, és ezért vagy fáradt. Sok vizet iszol-e? Fogytál-e mostanában jó étvágy mellett? Hullik-e a hajad? Ezek a tünetek a pajzsmirigy túlműködéshez illenek, de ne ijedj meg, mert ez már a túlzott hormonszint emelkedés. A p.mirigy alul működése épp a fordítottja az előbb felsoroltaknak. (hízás, álmosság, [szintén] fáradékonyság). Mielőbb menj orvoshoz, mert a zajártalom is rossz közérzetet okoz.
Mielőbbi gyógyulást kívánok!
Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!