Nagy hülyeséget csináltam? Mikor múlik el a fájdalom?
Figyelt kérdés
Elkezdtem pár napja tornázni és volt egy kis izomláz a karomban. Gondoltam ez nem olyan gáz, és hogy ha rátornázok akkor sokkal jobb lesz. Elkezdtem tornázni egy videóra és már akkor éreztem hogy nagyon fájnak a vállaim, de 1-2 perc pihenő után folytattam, mondván hogy nem lehetek ilyen puhány, és folytattam az edzést. De olyan szinten igénybe vette a karjaimat hogy eléggé fájnak, főleg a bal vállam, ami annyira hogy a hátamat nem igazán tudom megérinteni mert ekkora karhajlítást nem tudok csinálni :S És ez már két napja így van.
Mit csináljak szerintetek? Vagy ez csak sima izomláz?
2012. ápr. 12. 15:09
1/7 anonim válasza:
Lóbalzsammal vagy Flectorral vagy valami izomlazító kenőccsel kenegesd.Pihentesd.
Ne aggódj nincs nagy gond, mert ennyi megterhelés után az természetes hogy fáj.
2012. ápr. 12. 15:13
2/7 anonim válasza:
Tornázz tovább fejlődik az izom
2012. ápr. 12. 15:14
3/7 anonim válasza:
Ha hirtelen kezdtél el sokat tornázni, akkor normális. Tényleg hülyeséget csináltál, mikor nem fokozatosna kezdted el az edzést, a fokozatosság lényege: ha érzed, hogy nem bírod, kevesebbet csinálsz, ha bírod, akkor sem annyit, hogy utána meg se bírj mozdulni...
2012. ápr. 12. 15:14
4/7 anonim válasza:
Nekem tartott már tovább is az izomláz de lehet, hogy más a bajod. Szerintem pihentesd pár napig és ha nem múlik el akkor menj orvoshoz. Ha kevésbé fáj pár nap után akkor valószínűleg rendbe jössz.
2012. ápr. 12. 15:15
5/7 anonim válasza:
Ha lehet ne nagyon használd kend be sportkrémmel, és ha bevérzik esetleg, vagy nem múlik 4-5 napon belűl akkor orvos. Sokat meg sose csinálj egyszerre ha már érzed nem bírod. Meg ne csinálj minden nap minden gyakorlatot meg pihentesd mindig az izmokat közte mert "beéghet" az izom és akkor nem fejlődik.
2012. ápr. 12. 15:19
6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm, lóbalzsamot pont találtam is az egyik szekrényben... Hát tényleg nem csináltam jól, ezt be is ismerem. Már nem járok suliba sem, hogy valami tornatanárt megkérdezzek hogy hogy érdemes fokozatosan elkezdeni edzeni :) Így most a saját káromon tanultam...
2012. ápr. 12. 15:24
7/7 anonim válasza:
azért azt nem hiszem el hogy egy halandó ember nem tudja megkülönböztetni az izomlázat a vállizület bárminemű húzódásától
ha már 2 napja ugyanazt érzed nem múlik, akk valszeg nem csak izomláz, a váll bazira érzékeny, könnyen megsérül
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!