Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Viszketek, de borzasztóan!...

Viszketek, de borzasztóan! Volt már ilyen valakinek?

Figyelt kérdés

Viszket a hátam. Tegnap este kezdődött, és már fájt, annyira viszketett. A vakarás, cirógatás, testápolóval kenés nem segített. Most is viszket, folyamatosan. Semmi elváltozás nincs rajta, nem foltos meg semmi...

Emlékszem, hogy már évekkel ezelőtt is mindig viszketett, de csak és kizárólag a hátam. Gyanakodtam allergiára, hogy esetleg a mosóportó, öblítőtől, stb. van, de akkor nem csak a hátam viszketne:/

Elképzelhető, hogy pszichoszomatikus tünet ez?

Megőrülök ettől! :/

Bőrgyógyászaton meg nincs ma rendelés...

Ha valakinek volt hasonló, bosszantó gondja, kérem ossza meg velem a tapasztalatait!

Köszönettel:

H.

2012. ápr. 6. 08:51
 1/3 anonim ***** válasza:
Ilyen gondom nem volt, viszont a Fenistil gél elég jól elmulasztja a viszketést, inkább azzal kend be.
2012. ápr. 6. 08:59
 2/3 anonim ***** válasza:
Sok bőrbetegség okoz viszketést, pl: ekcéma, csalánkiütés, a rüh, de lélektani zavarokra is utalhat az állandó viszketés. Igyál tyúkhúrból készített forrázatot, a mandula, avokádó, vagy búzacsíra olajjal való rendszeres gyengéd bedörzsölés is jótékony hatású. Ha a viszketés 2-3 napnál tovább tart, keresd fel az orvosod, hogy kiderítse, mi az alapbetegséged. Az antihisztamin tabletták némi enyhülést adhatnak, de álmosítanak.
2012. ápr. 6. 09:03
 3/3 anonim ***** válasza:

Volt már ilyenem, de nekem nem csak a hátam hanem a végtagjaim is viszkettek.

Én is az öblítőre meg a mosóporra gyanakodtam először.

Hát nem az volt.

8 hónap kemoterápia lett belőle, a sugárkezelést megúsztam.

Haematológia megbetegedések pl. leukémia, limfóma, diabétesz, máj és vese problémák is okozhatnak különböző megmagyarázhatatlan viszketéseket.

Irány az orvos!

pl.Vérvizsgálat.

Nem ijesztgetni akartalak, de ha már megkérdezted leírtam.

Jobbulást!

Üdv.

2012. ápr. 6. 13:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!