Agyvérzést kapok? :/
Ha hirtelen felállsz és megszédülsz, akkor inkább kevés lehet a vér az agyadban szvsz. Szóval ne stresszeld magadat agyvérzéssel, ahhoz kellenek elgyengült érfal is, ami elpattan.
De orvoshoz érdemes lenne elmenned, elmondod ezt a panaszt, meg fogja mérni a vérnyomásod és megmondja hogyan tovább.
Köszi a választ. Egyébként folyamatosan stresszelem magam, mert pánikbeteg vagyok és a legapróbb tünet is halálfélelmet vált ki belőlem:/
Akkor azt mondod, hogy akármilyen félelmetes is a leírt szédülés, nem kell feltétlenül agyvérzéstől tartanom (?)
Igyekszem eljutni orvoshoz, csak félek, hogy valami rosszat mond.
Ó, akkor megvan a probléma gyökere valószínűleg.
Én is rettegtem agyvérzéstől, fulladástól, hirtelen szívleállástól, megőrüléstől és mindentől ami egy embert érhet. És ezek közül egyik sem következett be.
Az lehet, hogy a pánikroham során felszalad a vérnyomásod (volt sajnos szerencsém nekem is 200 feletti vérnyomáshoz 132-es pulzusszámmal), ilyenkor érezhetsz lüktetést a halántékodon és egyéb helyeken, pl. hasfal.
Én szintén vérnyomás gondokra gyanakodtam, a háziorvosom szintén, így elmentem kardiológushoz. Persze semmit sem talált, vezettem vérnyomásnaplót reggeli + esti mérésekkel, azt átnézve a szívgyógyász azt tanácsolta hogy menjek át a pszichiáterhez. Így derült ki a pánikbetegségem.
Szóval jó eséllyel neked is ehhez lesz köze. Persze a saját megnyugtatásodra és egyéb lehetőségek kizárására érdemes lenne felkeresni az orvosodat.
Én is rettegek mindezektől:) :(
És egyébként tünetmentes vagy már? Vagy még mindig pánikbeteg vagy?
Ne is mond, rossz belegondolni abba, hogy ilyen magas legyen a vérnyomásom. De mostanában újra visszajöttek a pánikrohamok, mostmár sajnos nappal is rámtörnek, és egyre rosszabb, semmit sem csinálok egész nap, csak fekszem és félek. Ebből állnak a napjaim. Suliból se fogok csak jövőre vizsgázni emiatt. Nem kezeltetem magam és semmilyen gyógyszert nem szedek. Nem tudom mi lesz velem. Viszont amikor pánikrohamom van, szándékosan figyelem magam, és a szivem picit hevesebben, de még mindig nem mondanám vészesnek, ahogy ver, és van, hogy teljesen normális ütemben ver, akármilyen izgatott is vagyok. Vérnyomásmérővel azért nem akarom megmérni, mert olyankor pláne felstresszelem magamat, már előre félek milyen sokat fog mutatni, aztán azért mutat majd sokat, mert bebeszélem magamnak.
De ezek a szédülések inkább tényleg hirtelen mozdulatoknál vannak, ma pl. még nem volt. Biztos azért van, mert ki vagyok merülve, ma sem mertem elaludni, féltem hogy meghalok, és valamikor hajnal 3kor aludtam el, és dél körül ébredtem. eléggé felcserélődtek a dolgaim. Csak tudod, mint minden pánikbeteg, én is a legrosszabbakra gondolok a legapróbb tüneteknél, és a logika szerint nem ok nélkül, hisz a sok stressz, kimerültség is okozhat szívproblémákat, meg strokot, stb.
Egy darabig (1 év nagyjából) szedtem gyógyszert, aztán abbahagytam. Néha valami pánikroham-szerűség mintha el akarna kezdődni, de el tudom nyomni.
A gyógyszer (amit pszichiáter ír fel) használhat, de legjobban az használ ha megoldod a problémákat amik kiváltják. Nekem pl. gondot okozott bejárni az egyetemre, mert egyszerűen féltem hogy az előadás kellős közepén leszek rosszul, egy nagy előadóterem kellős közepén. Onnan kínos kisétálni, főleg ha utánaszól a diáknak az oktató, hogy "Bátyám, ez most kritika?"...
Nekem az is segített hogy megbeszéltem másokkal. Elmondtam néhány barátomnak/családtagomnak hogy ilyenkor miket érzek, ilyesmi.
Az egyetemi dolgon pedig úgy tettem túl magamat, hogy megvártam azokat a csoporttársakat akikkel jóban vagyok (levelezőn ugye annyira nem jellemző ez mint nappalin) és velük egyszerre próbáltam bemenni és végig beszélgetni hogy eltereljem a figyelmemet.
Mostanában akkor jön ilyesmi elő ha szerelés/barkácsolás (ezekkel töltöm ki a szabadidőmet) közben pl. elvágom az ujjam. Ilyenkor elkezdek rettegni, hogy tetanuszfertőzésem lesz, stb. pedig tudom hogy a statisztika szerint 30 esetből 1 amikor tényleg meg is történik, a tetanusz elleni injekciót csak biztos-ami-biztos alapon adják be ilyenkor.
A szédülés lehet a fáradtság vagy a kevés folyadékbevitel miatt is. Úgyhogy csak nyugodj meg, aztán ha lesz időd elmész a háziorvosodhoz egy kis ellenőrzésre előzetes bejelentkezés alapján. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!