Hogy magyarázzam el a dokinak, hogy nehezen kapok levegőt?
A hasad nem tágulása miatt nem fogsz megfulladni, ugyanis a levegővételkor a tüdődnek kell tágulnia. Emiatt ne aggódj:)
Viszont tisztázzuk csak: fel vagy fújódva, vagy pedig kövér, túlsúlyos vagy? Mert ha túlsúlyos vagy, akkor igen is fogy le! Legalábbis ha aggódsz és érdekel az egészségi állapotod. Az ilyen dolgokat komolyan kell venni. Túlsúly okozhat légszomjat, légzési nehézséget. És még rengeteg más mindent...
Az én orvosom sem tud kedvesen beszélni, és amióta felvettem a stílusát, moderálta a hangját:D
Aham, értelek. Még mindig nem tudom hogy mennyi felesleg van rajtad, nem kérem hogy írd meg, ha nem akarod nem kell:) De így csak találgatni lehet. A betegségek nem minden esetben támadnak azonnal, tehát ha tegyük fel már kórosan túlsúlyos vagy (testtömeg index - el ki is számíthatod interneten:) ), akkor lehet hogy eddig nem zavart és nem akadályozott téged semmiben, de ez nem lesz mindig így.
Alaposabb kivizsgálásra lenne szükséged, minthogy itt kérdezősködsz (bár én is csak az észt osztom, mert nekem is lenne okom orvoshoz fordulni, mégsem merek:D). A felfújódás emésztési probléma miatt, stressztől is lehet... komolyabb problémákat nem akarok mondani, mert nem vagyok orvos.
Na persze, a hasadnak is tágulnia kell, de megfulladni akkor sem fogsz:) Csak szaporábban fogod venni a levegőt, ami kellemetlen. Én a pánikbetegségem miatt szenvedek ezzel, és ijesztő is, mert tényleg azt hiheti az ember, hogy meg fog fulladni, de próbálom tudatosítani magamban, hogy ez nem fordulhat elő.
Szóval tényleg nem tudom, hogy mennyire vagy elhízva, de ha elvagy, akkor dacból és hisztiből ne mondd, hogy eddig se volt vele problémád, ugyanígy a cigivel. Ha fontos az egészséged, akkor ne élj egészségtelen életet:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!