Mi az igazán optimális pulzus, hogyan lehet javítani?
Figyelt kérdés
Tudom, 60-80 között normális, nem jelez betegséget, nincs vele teendő. De általában ezek a referenciatartományok úgy működnek, hogy van részük, amelyek a "legjobbak", amelyek elérésére törekedni kell. A pulzusnál hogy van ez?
A 76 körüli pulzus az jónak számít hosszútávon?
Nekem napközben általában annyi, ha régóta ülök, 72, késő este, ha már fáradt vagyok, akkor 60-64.
(Ennél vannak nagyobb problémáim, igen, de úgy érzem, nem baj, ha kíváncsiak vagyunk.)
2012. márc. 31. 19:09
1/3 anonim válasza:
Ez egy nagyon jó pulzus. És eszedbe se jusson "optimalizálni". Az a jó, ha a tevékenységednek megfelelően ide-oda ingadozik, majd nyugalomban megint beáll 70-80 közé. Valamikor a sportorvosi vizsgálatnál nézték, hogy mennyi a nyugalmi pulzus, és mondjuk 10 guggolás után mennyi lesz? És mennyi idő alatt tér vissza a nyugalmi helyzetbe. Szóval a hosszútávon nem jó a 76. Mindíg a tevékenységnek megfelelően kell dolgozzon a szív. Ezért időnként meg is kell dolgoztatni. Persze csak ésszel. Szépen fokozatosan terhelni, és később hagyni pihenni. Mint minden szervedet.
2/3 A kérdező kommentje:
Nálam ez nem edzetlenség jele?
És hogyan lehet mérni az állóképességet? Nem találtam ilyen oldalt, ahol írják.
Pl. 10 guggolás után mennyinek kell lenni a pulzusnak, ill. mit jelent ha ennyi, annyi vagy amannyi?
2012. ápr. 1. 11:15
3/3 alexandria888 válasza:
hogyan lehet mérni az állóképességet? hát erre egyszerű a válasz :) minél alacsonyabb a nyugalmi pulzusod annál nagyobb az álóképességed :) Armstrongnak 35 alatti
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!