Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » SOS! Influenzás vagyok. Hogy...

SOS! Influenzás vagyok. Hogy 'gyógyuljak meg' holnapig?

Figyelt kérdés

Tgenap voltam dokinál. Torokfájás, nátha, rossz közérzet, végtagfájdalom és 39,2fokos láz.

Ez mára így néz ki: torokfájás+rekedtség, nátha, kicsit jobb közérzet, reggel 38fokos láz, azóta csak hőemelkedés.

Eleve meggyógyulni holnapig nem tudok. De hogy tudnám azt elérni, hogy ne legyen rossz a közérzetem és ne legyen lázam/hőemelkedésem?

Segítsetek légyszi!

2012. márc. 27. 11:27
 1/5 anonim ***** válasza:

1.) Forró zuhany

2.) 3 gerezd fokhagyma

3.) 2 deci pálinka

4.) 10 óra alvás

= Holnapra kutya bajod!

2012. márc. 27. 11:32
 2/5 A kérdező kommentje:
2 deci pálinka? Atya ég.. 2 centet nem bírok meginni házipálinkából :D
2012. márc. 27. 11:34
 3/5 anonim válasza:
Lázasan forró zuhany?? Még jobban felmegy a testhőfok ugy tudom. Úgy tudom hogy a láz csillapítására egy langyosnál kicsit hidegebb vizben való tartozkodás ajánlott.
2012. márc. 27. 11:36
 4/5 anonim ***** válasza:

Persze! Holnapra tényleg nem lesz semmi bajod, mert még ma meghalsz.

Csak egy elmebeteg javasol forró fürdőt 39 fokos lázra. Gondolom, vettél be rá gyógyszert, azért "csak" 38 meg hőemelkedés.

És gyógyszerre pálinkát sem iszunk, főleg láz- és fájdalomcsillapítóra nem! Még véletlenül sem!!!

A válasz: sehogy. Az influenza elmúlik magától, de nem 2-3 nap alatt. Ágynyugalom, sok folyadék, vitaminok (bár azt inkább megelőzésnek kellett volna).

Van egy homeobogyó, ha hiszel benne, de az is inkáb megelőzésre és az első tünetekre van, nem utólag:

Oscillococcinum. Esetleg kipróbálhatod, de nem hiszem, hogy holnapra csodát tesz.

2012. márc. 27. 11:40
 5/5 anonim ***** válasza:

Sok C vitamin. Nekem be szokott válni a neocitrán,de van aki nek nem. Ilyenkor iszok egyet, majd befekszem az ágyba. Ha kiizadtam,akkor lefürdök..

Pár deci igazi narancsból készült narancslé nem árt.

Meg egy kis tojásrántotta hagymával és szalonnával:)

Ez az én saját gyógymódom..

2012. márc. 27. 11:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!