Hogy lehet, hogy én a nagyon gyenge immunrendszeremmel sosem voltam influenzás?
Elképzelhető, hogy rezisztens a szervezeted az influenza vírusra, ami miatt nem betegedsz meg. Ennek ellenére a vírus a szervezetedbe bekerül és fertőz, de tüneteket nem produkál.
Létezik ilyen a vírusoknál, talán te vagy az 1000-ből 1, aki épp az influenzára ellenálló.
Én erre gondolok, vagy a piszok nagy szerencsére :D
Az én elméletem szerint ez genetikai jellegű dolog. Én pl. egy betegségre emlékszem, amit elkaptam és nem légúti. Én se voltam még influenzás, azt se tudom, mit értenek végtagfájdalom alatt. A gyermekbetegségeken se estem át, se bárányhimlő, se egyéb himlő, se kiütések, se semmi.
Viszont én is néha sokat vagyok náthás. Nálam az a gond, hogy ugyan nem húzódik fülemre, arcomra (vagy ha utóbbira mégis, nem fáj legalább), de utóbbi időben átmegy hónapokig tartó hurutos köhögésbe. De ha nem megy át, akkor is hetekig taknyolódom. :)
Nálam állítólag az okozza, hogy más az "arcberendezésem", ezen felül pár orvos szerint refluxom van (gyomorsav visszaáramlása, túlzott savtermelés - bár utóbbi asszem nem feltétlen jellemzi a refluxot).
Nálad volt már ezirányú kivizsgálás? Allergia, reflux, orrpolip, anatómiai eltérés, bármi?
Szerint emiatt szenvedsz annyit.
Mandulád már ugye nincs? Azzal is sokan sokat szenvednek.
Aztán talán az is lehet, hogy tényleg le van gyengülve az immunrendszered. Akkor pedig életmódváltás kell, de az amúgy is kell az egész szervezeted érdekében.
Minden nap, lehetőleg többször zöldség-gyümölcs, esetleg ezen felül multivitamin-tabletta. Rendszeres testmozgás. Esetleg "extra" stresszkezelő-szervezetre pozitívan ható dolgok, pl. szauna. Pozitív életszemlélet, stresszkezelő megoldások bevetése, társaságba járás - de csak amíg jólesik, tapodtat se tovább! Ha vágysz egyedüllétre, sok a társaság már neked, akkor magány is kell.
Az egészség érdekében... meg kell tenni.
Mostmár saját tapasztalat alapján is írom!
2. voltam.
Az a vicces, hogy amúgy az afta, az ajakherpesz se kerül el, és régen volt vírusos szemölcsöm is. Pedig ezek nem légúti megbetegedések. :D
De az influenza, hányás-hasmenősök és kiütésesek tényleg nagyííívbőőől eeeelkeeerüüülnek.
Köszi a választ!!
Hát pszichésen is egyébként eléggé le vagyok robbanva, de a doki mondta, hogy azt már nem fogjuk megtudni, hogy e lelki dolgok miatt ilyen szar-e az egészségi állapotom, vagy fordítva... :D
Amúgy nekem is sokat van aftám, meg herpeszem is sajnos (orromon, számon), és engem is elkerülnek a hasmenős-hányós vírusok! :D
Rengeteg zöldséget-gyümölcsöt eszem, viszont húst egyáltalán, csak halat (Tejet, sajtot, jghurtot igen, nagyon ritkán tojást is...) de nem tudom, hogy ennek van-e köze hozzá... hmmm...
Hát a táplálkozásnak a szervezet működéséhez elég sok köze van.
Kéne testmozgás.
És a tested van oda a lelked miatt, szerintem.
Továbbra is azt mondom, szerintem oka van az elhúzódó, szövődményesedő nátháidnak. Kérj fül-orr-gégészetre beutalót, első körben.
Az orvostudakozo.hu -n is megpróbálhatod feltenni a kérdésedet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!