Minden étkezés után puffad a hasam. Ezzel el lehet menni orvoshoz? Mit fog ajánlani vagy mit csinálnak ilyen esetben, kiír diétára?
Figyelt kérdés
178/66kg vagyok. Már tavaly kezdődött bent a munkahelyen hogy mindenki terhesnek nézett, csak az a gáz h még mindig viccelődnek ezzel, pedig ez már engem bosszant és nem esik jól., de nem szeretnék senkit sem megbántani.
kb 1 hónapja heti 3x járok tornázni, van benne zumba is,de a hasamról nem tudtam leadni semmit.És minden étkezés után megnő a hasam.
2012. márc. 21. 23:53
1/7 anonim válasza:
Kérj beutalót gasztroenterológiára. Több minden állhat a hátterében. Esetleg hasnyálmirigy nem megfelelő működése miatt kialakult enzimhiány, vagy a bélflórád egyensúlya bomlott meg. Meg még egy csomó más betegség és táplálék intolerancia okozhat puffadást, bár azok általában székelési problémával is járnak. Ezt megfelelő vizsgálatok nélkül nem lehet kideríteni. Ne hagyd, hogy vaktában kezeljenek, vagy lerázzanak, ha már ilyen régóta tart a probléma, hanem mindenképpen kérj beutalót a gasztroenterológiára.
2/7 A kérdező kommentje:
és azt háziorvostól kérjek?
2012. márc. 22. 00:55
3/7 anonim válasza:
Előző vagyok. Amit korábban írtam, csak akkor állja meg a helyét, ha puffadás alatt azt érted, hogy gázok feszítik a hasad. Ha csak szimplán megnő evés után az természetes dolog, ha extrém módon megnő, azt fogalmam sincs, hogy mi okozza.
4/7 anonim válasza:
Igen, háziorvostól kell kérni. Hasmenésed/székrekedésed vagy hasfájásod nem szokott lenni?
5/7 A kérdező kommentje:
nem,semmi panaszom nincs
2012. márc. 22. 01:10
6/7 anonim válasza:
De puffadás alatt azt érted, hogy gázok feszítik a hasad, vagy csak szimplán a tükörben látod, hogy nagyobb a hasad? Mert ha nem érzel feszülést a hasadban, akkor az nem emésztési vagy bél probléma (szerencsére). Akkor a gasztrora is felesleges menni.
7/7 anonim válasza:
Mielőtt elmész a gasztrós dokihoz csövet nyelni, próbáld ki a probiotikumot, vagy minden este egyél meg egy natur Actíviát, nekem ez segített, 1 hét után elmúlt a puffadás.
Persze a háziorvoshoz nem árt elmenni, hátha elküld egy hasi ultrahangra és vérvételre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!