Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » 8,2-es koleszterinnel mit...

8,2-es koleszterinnel mit csináljak ha nem birom a koleszterin gyógyszereket?

Figyelt kérdés
Köhögök a statinoktól. Van másnak is ilyen tünete tőle? Feltétlenül kell vele csinálnom valamit, mert nem vagyok fiatal és a szívem sem tökéletes. A súlyom nem magas és diétával már nem korrigálható az érték.
2012. márc. 15. 13:33
 1/8 anonim ***** válasza:
Nem tudom, egészen pontosan mit értettél diéta alatt, de gondolom "csak" a koleszterinszintet növelő ételek elhagyását, és nem a koleszterinszintet csökkentők beiktatását (ha rosszul gondolom, akkor elnézést). Egyél sok tengeri herkentyűt és avokádót, ha teheted, iktass be kevés étkezési lucernát az étrendedbe (nagyobb élelmiszerláncokban, bioboltokban kapható - az Esterinnek is ez a hatóanyaga), ill. szedhetsz halolaj kapszulát is, ebből a legminőségibb (és legdrágább) a gyógyszernek minősülő Omacor kapszula. Pontosan milyen statint szedtél? Csak mert a köhögés nem tipikus mellékhatása a statinoknak, olyannyira, hogy a legtöbb alkalmazási előírásában nem is szerepel, kivéve Crestor. Esetleg érdemes lenne hasonló vegyülettel próbálkozni, ha még nem tette volna meg a kezelőorvosod, vagy írhat fel fenofibrate (Lipidil, Fenobrat), gemfibrozil (Minilip), ciprofibrate (Lipanor) tartalmú gyógyszert, vagy a jelenleg legmodernebbnek számító, ezetimibe tartalmú Ezetrolt.
2012. márc. 15. 13:59
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod! Látszik, hogy értesz hozzá. Ezetrolt szedek, de nem viszi le. Háromféle hatóanyaggal próbálkoztak, de mind a háromtól köhögtem. Egyébként gyógyszerallergiás is vagyok és ha nem jó valami gyógyszer, akkor köhögök tőle. Kaptam egy Lexol XL nevű koleszterin csökkentőt is. Attól nem köhögtem, csak nagyon fájt a gyomrom és éjjelente hidegrázásom volt tőle.Állítólag van ebből kissebb hatóanyagú is, de nem lehet kapni. A halkapszulától befulladok. Azért ezt a márkát amit írtál meg fogom próbálni. Hátha attól nem. Cápamájolaj kapszulát szedek. A halakra is allergiám van. A hekkből megtudok enni egy szeletet érdekes módon az nem okoz erős allergiát. Szedek fokhagymakapszulát is, és avokádót is eszem és diót is. Gyógygombát is szedek, szóval mindent megpróbálok.
2012. márc. 15. 18:24
 3/8 anonim ***** válasza:
Érdemes lenne megpróbálnod az az FLP halolajat és oliva olajat tartalmazó kapszuláját.A Cardio Health nevű termékben többek között szója lecitin is van, ami szintén csökkenti a koleszterin szintet a többi összetevővel együtt meg a szívedet is erősítené
2012. márc. 16. 16:37
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszodat. Meg fogom nézni ezt a terméket is.
2012. márc. 17. 13:18
 5/8 anonim ***** válasza:
2012. ápr. 3. 14:23
 6/8 anonim ***** válasza:

5-ös vagyok. Törölték a kérdésem mert nem kérdés volt, csak segiteni akarás. Na mindegy.

A lényeg, hogy és 15 évig szenvedtem koleszterin és vérzsirproblémától, nem segitettek a csodaszerek. Kipróbáltam a citromos fokhagymakúrát és nem akartam elhinni, teljesen a normál érték alatt voltak az eredményeim! Ajánlom figyelmébe. Leirhatom vagy megtalálja a neten a receptet!

2012. ápr. 3. 14:43
 7/8 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a citromos fokhagyma kúra receptet, megtaláltam a neten. Azt nem tudom hol lehet vegyszermentes citromot beszerezni?
2012. ápr. 3. 20:09
 8/8 anonim ***** válasza:
Hát azt sajnos nem tudom, hogy egyáltalán van-e olyan, talán bioboltban kellene rákérdezni. De mi úgy szokjuk,hogy alaposan (akár kiskefével) meg kell mosni. Szerintem mind vegykezelik. Ha kipróbálta és használt is, irja meg! :)
2012. ápr. 4. 13:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!