A magas vérnyomásnak lehet köze az izguláshoz?
Figyelt kérdés
Tegnap voltam orvosi vizsgálaton és magas lett a vérnyomásom. Az ilyen vizsgálatokon mindig nagyon izgulok, nem tudom, hogy miért, igazából csak félek, hogy valami bajom lesz és ráparázok. Lehet köze ennek, hogy magas lett vagy nincs összefüggés a kettő között? Előre is köszönöm.2012. márc. 7. 21:05
1/3 anonim válasza:
Van ilyen, úgy hívják: fehér köpeny szindróma.
Ennek pont az a lényege, hogy ha az embernek megmérik a vérnyomását, akkor magas, de ha ráraknak egy 24 órás vérnyomásmérőt, akkor csak az első órában mutat magas eredményt, aztán normális. Tul. képp az az oka, hogy izgulsz:D
Én is ilyen vagyok amúgy. Alapból kifejezetten alacsony a vérnyomásom, de mikor orvosi vizsgálaton a doki méri, akkor 135-140 körül mozog, ami azért már magasnak számít.
Próbáld mg otthon magadnak mérni:)
2/3 A kérdező kommentje:
Nálam is ugyanez a helyzet, mert nem érzem egyáltalán, hogy bármi bajom lenne. Pedig feltételezem, ha tényleg olyan magas lenne, akkor azért lennének tünetei. Mindenképp beruházok egy vérnyomásmérőre és leellenőrzöm. Köszi!
2012. márc. 7. 21:14
3/3 anonim válasza:
Egyébként nem feltétlenül éreznéd a magas vérnyomást, főleg akkor nem, ha nem annyira nagyon magas. Szóval azért ez így nem igaz, hogy lenne tünete:)
Szerezz be egy vérnyomásmérőt, az a legtutibb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!