Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Lehet, hogy tüdőgyulladásom van?

Lehet, hogy tüdőgyulladásom van?

Figyelt kérdés
már egy hete rámjött az, hogy fájt a torkom, 1-2 napig az játszott szerepet, hétfőtől pedig köhögök is mellé, hol hurutosan hol száraz köhögéssel. Tegnap viszont elkezdtem érezni azt, hogyha köhögök, akkor a hátam két oldalon kicsit feljebb mint középen, köhögéskor fáj, ma meg már bizonyos testtartásokban is és mélyebb lélegzetvétellel is. Ez tüdőgyulladás?
2012. márc. 3. 15:09
 1/6 anonim ***** válasza:
Esélyes!
2012. márc. 3. 15:14
 2/6 anonim ***** válasza:

Ugyanez van nekem is hétfő óta, előszőr a mandulám fájt és rázott a hideg, majd iszonyatos nátha jött rám, 2-3 napja meg a köhögés, de nehez tudok felköhögni és az erőltetéstől nekem is fáj a hátam, illetve tegnap a hát izmaim fájtak, ma már jobb. Lázam nincs, 1 napig volt hőemelkedésem.

Talán neked is a köhögés miatt fáj a hátad, de ha nem múlik, nem árt orvoshoz menni.

2012. márc. 3. 15:16
 3/6 anonim válasza:
Nem érzitek úgy mintha égne a bőrötök a hátatokon meg a hasatokon?Nekem ugyanezek a tüneteim és még ez a bőr irritáció is,de nem piros,sem foltos .Ugyanolyan mint máshol a bőröm színe.DE még a pólót is alig tudom meghordani.
2012. márc. 3. 15:30
 4/6 anonim ***** válasza:
Ilyet nem érzek. Vesetájékon kis fájdalmat, égést nem.
2012. márc. 3. 15:34
 5/6 anonim ***** válasza:

Hörghurut lesz. Itt vannak a tünetek:

"Heveny hörghurut legtöbbször a közönséges nátha részeként az orr és a garat gyulladásával együtt kezdődik, mely innen lefelé haladva továbberjed a gégére, a légcsőre és a hörgőkre. Így a heveny hörghurutot gyakran a felső légúti fertőzés tünetei jellemzik: nátha, rossz közérzet, borzongás, hőemelkedés, hát- és izomfájdalom, torokfájás. A hörghurut kezdetét általában szegycsont mögötti fájdalom, köhögés jelzi, mely kezdetben száraz. Később kis mennyiségű viszkózus köpet jelentkezik. Felnőttekben a heveny gyulladás rendszerint a nagy és középnagy hörgőkre korlátozódik. A hörgők nyálkahártyája duzzadt, élénkvörös. A hörgők falában lévő mirigyek és a hörgőhám kehelysejtjei fokozott nyálkatermelésbe (fokozott szekréció) kezdenek, gyulladtak, emiatt a hörgők belfelszíne bőséges áttetsző nyákkal fedett. A köpet később nagyobb mennyiségű lesz, majd gennyesé válik. A kifejezetten gennyes jellegű köpet a bakteriális felülfertőződés jele. A szövődménymentes esetek 3-5 napig tartó lázas állapot után, a nagyobb mennyiségű köpet megjelenésével a tünetek enyhülnek, a beteg láztalanodik, meggyógyul. A tartós láz szövődményre, pl. tüdőgyulladásra utal. Nehézlégzés a légutak elzáródása következtében jelentkezik."

2012. márc. 3. 17:10
 6/6 anonim ***** válasza:
Itt az influenza, és a szövődményekkel bizony sajnos számolni kell..:(( A panaszaid alapján lehet mellhártya-érintettség is. Menj orvoshoz mielőbb!
2012. márc. 3. 18:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!