Még belefér 90/perc pulzusszám a normál értékek közé?
Negyed 3kor elkezdett csak úgy verni a szívem,nyugalmi állapodban, csak olvastam valamit ami egy kicsit felzaklatott.
Bevettem egy nyugtatót de még a pulzusom 90/perc.
25/N
Ezt olvastam
A napi gyakorlatban 50-60/perc és 120/perc közötti értéket tekintünk normálisnak.
Az életkornak megfelelő maximális szívfrekvenciát kiszámolhatjuk, ha 220-ból kivonjuk az életkorunkat.
(Pl. egy 40 éves beteg maximális pulzusszáma 220-40=180/perc). Ezt az értéket nagy terhelést jelentő fizikai, vagy szellemi aktivitás kapcsán érhetjük el.
Szapora szívverés (>120/perc)
Gyakran előfordul, hogy a betegek szapora vagy „erős” szívverésre panaszkodnak, de annak kapcsán az egy perc alatt számolt puzusszám 90-100/perc körülre esik, és nyugodt időszakban 70/perc körüli értékek is mérhetők.
A normal nyugalmi pulzus percenkent 72, igy a 60 alatti alacsonynak, a 80 feletti magasnak szamit.
A 80-nal magasabb pulzusszam tulzott anyagcsere mukodest jelez, gyulladasos betegsegek, idegesseg, savtultenges, de a tudo es szivbetegsegek is elofordulhatnak.
TEhat elkepzelheto, hogy nalad most az idegesseg valtotta ezt ki, mint irtad is, de nem artana egy orvosi kivizsgalas, ami kideritene ennek a valodi okat.
Mostanába túl sok stressz ért(költözés,veszekedés). majdnem 2éve voltam mindenféle vizsgálaton és szerencsére szervi bajt nem találtak.
Elkönyveltek pánikbetegnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!