Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Nyomásra érzékeny gyomor...

Nyomásra érzékeny gyomor mitől lehet?

Figyelt kérdés
2012. febr. 17. 20:32
 1/9 kaszkád válasza:

1. Először is fontos eldönteni, hogy valóban a gyomrod fáj-e? Ezt hanyatt fekve, térdben felhúzott lábakkal, ellazított hasizmokkal, a bal bordaív alatti terület betapintásával teheted meg.

2. Amennyiben fájdalmas és több napig fennáll, esélyes lehet gyomor- és/vagy nyombélfekély jelenléte. Javallott háziorvosi bemutatásra.

Egyéb hajlamosító tényezők például: stressz, gyomorsav túltengés

2012. febr. 17. 23:24
 2/9 A kérdező kommentje:

Egészen biztos a gyomrom fáj !

Voltam gastroenterológusnál is ,mennem kell tükrözésre ... Eddig refluxom volt de az orvos szerint ez nem fekély és nem reflux ! Megnyomkodtam a hasamat és a gyomorszájamnál fáj a legjobban ! Nem tudom mi lehet ez ,ultrahangon voltam ott minden ok volt !

2012. febr. 18. 10:30
 3/9 kaszkád válasza:

Mik a pontos panaszaid ezen a nyomásérzékenységen kívül? Nyomás nélkül is fáj? Étkezéssel összefügg? Korod, nemed? Vérképvizsgálat gyulladást, májfunkciós érték változását mutatta-e?

Anatómiailag a máj bal lebenye átnyúlik a gyomorszáj felé, szóval annak érzékenysége is okozhatja.

Diagnózis szempontjából viszont valóban fontos lehet a tükrözés.

2012. febr. 18. 19:02
 4/9 A kérdező kommentje:
Sok a savam ,fáj evés előtt és után is ! Viszont étvágyam a van !!!! Ég görcsöl hasonlít arra amikor elrontja az ember a gyomrát .. De ez persze nem az ,mert hónapok óta szenvedek tőle ! Néha picit jobb de 2-3 hónapja nagyon nem jó ! Nő vagyok 35 éves . Epém már nincs ultrahangon minden okés !Mondhatnám ,hogy köldöktől fölfele fájok de a legjobban a gyomorszájam nyomás nélkül is !
2012. febr. 18. 20:21
 5/9 A kérdező kommentje:
Laborom Január elején tökéletes volt és már akkor is fájdogált a gyomrom !
2012. febr. 18. 20:21
 6/9 kaszkád válasza:
Az elmondottak alapján valóban a tükrözés tűnik egyelőre a legoptimálisabb vizsgálatnak, mivel ott közvetlenül nézik a nyálkahártyát. A fekély biztos diagnózisában is nélkülözhetetlen, az elmondott panaszaid alapján még mindig nem kizárt. Több információt, a tükrözés után fogsz kapni.
2012. febr. 19. 12:27
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm !
2012. febr. 19. 13:10
 8/9 anonim válasza:
Mitől fájt a gyomrod kiderült? Tudom régi a kérdés, de én is ezzel küzdök!
2012. okt. 15. 15:54
 9/9 anonim válasza:
Látom nagyon régi a kérdés de én most vagyok ebben a helyzetben..Tudnál segíteni,hogy neked mi volt a betegséged?Vagy merre induljak el...Köszönöm
2020. márc. 6. 13:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!