Mi az oka, hogy néha fáj a szívem, tudom, ez nem lehet, de úgy érzem, hogy fáj, reggelente zsibbadnak a kezeim. Néha furán félrever a szívem, este hallom a szívdobogásom, sokszor nem tudok emiatt elaludni. Mitől lehet ez?
Nagyon hasonló tüneteid vannak, mint nekem!!!
Nekem ugyan nem fáj a szívem, de nagyon szapora a pulzusom, szinte mindig, a vérnyomásom inkább alacsony. Sokszor fáradt vagyok. Sokszor lüktet a fejem, este én is sokszor hallom, ahogy kalapál a szívem. Néha egy-egy nagyot is dobbanik, néha meg úgy érzem, össze-vissza... Ja, és évek óta rengetegszer van migrénes fejfájásom. Voltam már EKG-n (két gyereket szültem), azt mondta az orvos, mozogjak, sportoljak sokat, az erősíti a szívet, hosszú távon nem jó, nem egészséges a túl szapora pulzus.
Érzékeny a vegetatív idegrendszerem.
Szerintem nem ártana felkeresned egy kardiológust.. egy EKG-ból, és egy ultrahangból is sokat meg tudnak mondani. Sok szívprobléma okozhat ilyen tüneteket! Pl. a szívizom-elfajulás, amit korábbi szívizomgyulladás okozhat. Sajnos ez bármilyen életkorban előfordulhat egy fertőzéstől is.
A magas pulzus is lehet a szívizom-elfajulás tünete, de az is lehet, hogy egyszerűen keveset mozogsz.
Az igaz hogy a szívben nincsenek idegek, de a fájdalom ettől még kisugározhat a mellkasba, hátba és a karokba.
A 2. vagyok megint.
30 mp bővel elég az EKG-n. A szívizom-elfajulás akkor kilőve, mert azt már kimutatná szerintem. Viszont a magas pulzus tipikus kiváltó oka a mozgáshiány.. (idős korban az érszűkületek is) erre általában legalább fél év !rendszeres! mozgást javasolnak hogy visszaváljon. És ez erősen ajánlott, mert a tartós 80 feletti pulzus alattomosan károsíthatja a szívizmot. De a stressz sokszor kivált olyan tüneteket amik szervi problémáknak tűnnek, de valójában csak idegi eredetűek.
Nagy valószinűséggel ez egy szimpla szivritmuszavar.
Emiatt nem kell aggódni, ijesztő de nem okoz problémát.
Ennek ellenére azért kivizsgáltatnám.
(nem tudok hosszú i betüt irni)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!