Lehet pajzsmirigy gond?
jaj! ne haragudj, azt hittem, nem fogsz már írni, ezért este leléptem lepihenni, ma meg még nem jutottam géphez, egészen mostanáig.
szóval, akkor reagálok most :)
nem gondoltam volna, hogy egy korombelivel "beszélgetek", annyira tájékozott vagy, meg olyan dolgokat írtál, hogy azt hittem, jóval idősebb vagy, esetleg valami szakmabeli-féleség:) ha nem vagyok túl indiszkrét, neked mi a problémád? amire a bogyót szeded.
nekem van egy ismerősöm, aki meg PCOS (policisztás petefészek) betegsége van, és neki is a fogamzásgátlót írta fel endokrinológus, bár, mint kiderült, elvileg nem szabadott volna szednie.... szóval furcsa ez az egészségügy, sajnos, amíg nincs életveszély, addig nem veszik komolyan az embert.. én is könyörgöm mindenhol, minden orvosnak, hogy vizsgáljanak már ki rendesen, mivel nincs valami kifejezetten kirívó tünetem, ami arra utal, hogy haldoklom, akkor nem vizsgálnak ki :D ez van, sajnos. de most már elegem van, szerdán megyek háziorvoshoz, és kihisztizem magamnak a kellő beutalókat :D:)
és lehet még endokrinológushoz is kérek akkor beutalót/időpontot, hátha ő többet tud mondani, mint egy sima nőgyógyász...
Nekem is PCOS-em van sajnos. Szar egy betegség ez is.
Egyébként azért tűnök ennyire tájékozottnak, mert egyrészt félig meddig szakmabeli vagyok, ha lehet ezt mondani (orvostanhallgató), másrészt a saját bajaimból kifolyólag elég sokat olvasgattam a témában, harmadrészt pedig nagyon érdekel a nőgyógyászat:)
Remélem sikerül/sikerült kiharcolnod a beutalókat:)
sejtettem, hogy pcos-ről van szó nálad is... én holnap megyek le háziorvoshoz, akkorra kaptam időpontot, majd mindenképpen írok, hogy hogyan alakultak a dolgok :D
orvostanhallgató vagy? :) sote? mi leszel, ha nagy leszel? nőgyógyász? :)
Nem SOTE, Szeged:) Egyelőre a nőgyógyászat érdekel igen:) De majd meglátjuk mi lesz. Jó lenne mondjuk nőgyógyászat-endokrinológia párosítás, hogy a magamfajta szerencsétleneknek segíteni tudjak, mert az vmi borzalom, ami ebben az országban megy.
Lassan meg sem tudom számolni, hány orvosnál jártam.
Ma voltam épp a sokadiknál, aki végre úgy tűnt, ért is hozzá. Mint kiderült, még az sem teljesen biztos, hogy PCO-m van, mert a rengeteg orvos közül egy sem tudott tisztességesen kivizsgálni. És mint kiderült, egy professzor olyan gyógyszert szedetett velem kb. másfél évig, amit önmagában nem is szabadott volna szedni, mert totál kinyírja a petefészket.
Éljen a magyar eü.
Remélem jó kezekbe kerülsz, és megoldódnak a gondjaid:)
a PCO sajnos olyan dolog, amire a (magyar?) orvostudomány rázza a fejét, írják a gyógyszereket, közben küldözgetnek ide-oda.... barátnőmnél is ez volt, neki endokrinológus azt mondta, szedje amit felír, majd később, másik orvos (nem jegyeztem meg, milyen orvos) mondta, hogy az a gyógyszer nagyon nem jó... én biztosan nem kerülök jó kezekbe sajnos, tekintve, hogy pesti vagyok (de nagyon sokát járok szegedre, mert barátom vásárhelyi ;) ez csak eszembejutott, mert írtad, hogy szte-re jársz :D), pesten belül is (nem tudom, mennyire vagy járatos a kerületekben) 9. kerület, ami híres arról, hogy hát.. ha nem is igénytelen, legalábbis nem minden téren, de hát hogy is fogalmazzak? nem túl csábító, főleg ha az sztk-ról van szó... és, mível magánorvoshoz nincs pénzem, így többnyire.... sok választásom nincsen. (csak, hogy érzékeltessem, mennyire sz.r a 9. ker. sztk, elmondom neked, miből állt a laktóz intolerancia vizsgálatom: ugye megitatnak nagy mennyiségű laktózos-vizes oldatot, majd bele kell fújni a szondába... ami.. hát nem mindig működött, így néha olyan hasraütéses adatot írtunk a lapocskára -merthogy 6x25 percenként kellett írni az eredményt... tehát néha csak úgy beírtunk valamit, ott ültem 3 orán át (!) majd közölték, próbálok szó szerint idézni "az ön diagnózisát tekintve.... vagy laktózérzékeny.... vagy nem" :DDDDDDDDDDDDDDDD "de valószínüleg igen." :DDDD és kaptam egy telefonszámot, ahol tudok segítséget kérni, KÖSZI.)
szóval a magyar egészségüggyel nekem is vannak problémáim. szóval, holnap d.e. vagy csüt. d.u. megyek dokihoz, és majd, ha érdekel, írom a fejleményeket.
(még annyit zárójelesen megjegyzek, hogy sosem értettem, miféle lélek viszi rá az embert, főleg a nőt arra, hogy nőgyógyász legyen... de amióta nekem is ennyi bajom van, azóta már értem, és nagyon jó lenne, ha magyarországon is lennének JÓ, sőt, szakmájukban KITŰNŐ szakemberek, legalább egy kevés... szóval remélem, sikerülnek a vágyaid:) )
Hát sajnálom, hogy neked is ilyen tapasztalataid vannak. Ez a laktóz intolerancia vizsgálatos dolog durva..:(
De ne add fel, sztk-ban is vannak normális orvosok. Csak hát iszonyat ritkák:(
Kezdem azt hinni, hogy az összes épeszű, jó orvos elhúzott már külföldre, itt meg maradt a rosszabbik része.
De meggyógyulunk, csak sok kitartás kell hozzá:)
Majd írd le, hogy mi lett, tényleg érdekel.
(A zárójeleshez: Régen én sem értettem:) De érdekes terület, és tényleg kezd felcseszni, hogy a nőgyógyász területén vannak a legnagyobb kontárok és leghanyagabb orvosok. Szóval egyelőre a "majd én megváltom a világot" dolognál tartok:)
hát, nemrég érkeztem meg a háziorvostól, azt mondta, mielőtt adna mindenféle beutalót, először egy általános labort csináljunk (vér, vizelet), és abból majd Ő eldönti, mi lehet a probléma, és, hogy mit kell ezután tenni. sajnos hiába intézném el gyorsan a dolgot, mert mondta, hogy jövőhéten szabadságolás lesz, szóval eredményt 2 hét múlva tudok meg.. viszont elmeséltem neki is a laktózos kivizsgálást és mondta, hogy sajnos nem tud mit tenni, viszont felírt rá gyógyszert (mert sztk-ban azt sem kaptam ám:)), szóval, ha jó a gyógyszer, legalább egy gond pipa. nődokihoz is bejelentkezem jövőhétre, úgyis aktuális a méhnyak-rák vizsgálat és akkor neki is elmondom a gondjaimat :D sokszor annyira kellemetlen amúgy éjjel nappal panaszkodni valamelyik orvosnak, úgy érzem magam, mint egy hipochonder, akinek senki sem hisz, mert biztos csak bemeséli magának a dolgokat. kifejezetten KÜZDENEM kell, hogy mi lehet a baj, meg még NEKEM kell utánajárnom, milyen betegségek és gyógyszerek jöhetnek szóba, ez röhejes. :D
amúgy, a nőgyógyász, mint szakma, sokan annyit látnak belőle, hogy (bocsi a kifejezésért) "fúúj, tudod kinek lenne gusztusa gombás nők p...ban turkálni" :) pedig, mint minden orvoslásnak, ennek is megvannak az érdekességei, én is akkor kezdtem rájönni, amikor mélyebben beleástam magam a dolgokba, mondjuk ez nem csak a nőgyógyászatra vonatkozik, hanem mindenféle orvostudományra. úgyhogy most már értem :) én is régebben orvos szerettem volna lenni, vagyis, hát pszichológus, de... végül nem úgy alakult az életem, de a pszichológiát azért egyszer majd célba veszem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!