Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Szívritmuszavar. Szerintetek...

Szívritmuszavar. Szerintetek veszélyes?

Figyelt kérdés

Konkrétan azért kérdezem, mert naponta többször megfigyelem magamon, hogy összevissza ver a szívem, szorítást érzek a mellkasomban, esetleg légszomjam van. Ilyenkor néha nézem a pulzusomat és érzem a zavart az erőben... Barátnőm is felhívta rá a figyelmemet, hogy még alvás közben is szokta néha érezni a szívem össze-vissza dobbanását.

Továbbá problémám az is, hogy újabban elkezdtem futni, és amikor jobban megterhelem magam, érzem hogy elkezd görcsölni a szívem tájéka. Egyébként most is legalább kétszer éreztem a mellkasomban a szorító érzést :D

Szerintetek érdemes lenne orvoshoz menni, vagy még ez nem komoly? Egyébként azt olvastam, hogy a depresszió is okozhat ilyen tüneteket. Igaz ez? Sajnos én szenvedek is miatta elég sokszor, kezelésre is jártam.

24/f

2012. febr. 2. 19:06
 1/9 anonim ***** válasza:
Naná, hogy komoly. Menj orvoshoz. Ez nem játék.
2012. febr. 2. 19:11
 2/9 anonim ***** válasza:
EKG-t kell csináltatni.Abból kiderül.
2012. febr. 2. 19:17
 3/9 anonim ***** válasza:

Minden probléma /tünet/ észlelésekor érdemes lenne orvoshoz fordulni, majd ő eldönti hogy veszélyes-e.

Menj el orvoshoz.

2012. febr. 2. 19:29
 4/9 A kérdező kommentje:

Na mármost, én azért ódzkodom attól, hogy orvoshoz forduljak, mert manapság sokszor bunkók az emberrel, ha nem komoly a probléma és elzavarnak kezeletlenül. Ráadásul a háziorvosomhoz nem tudok elmenni, max legközelebb nyáron; mert Győrben tanulok. Így maradna az egyetemi orvos, akitől meg azért tartok.

Köszönöm mindenkinek a válaszát!

2012. febr. 2. 19:49
 5/9 anonim ***** válasza:
ha Győrben tanulsz, akkor valószínű, oda be vagy jelentve ideiglenesen. A körzeti orvoshoz menj el nyugodtan, mert fogadnia kell, ugyanúgy, mintha állandó lakcímed lenne. Ne foglalkozz semmivel, menj csak el, mert az egészséged sokkal fontosabb!
2012. febr. 2. 19:54
 6/9 anonim ***** válasza:

nekem is volt előbb egy elég erős szívbedobogásom,de nekem igen sokszor szokott ilyen lenni.Pedig voltam EKG-n is meg pár naposon is,nálam nem derült ki semmi.Okozhatja stressz igen erősen!!

De mindenképpen menj el orvoshoz kizárni a szervi bajokat!!!!Jobb félni, mint megijedni!

2012. febr. 2. 19:55
 7/9 anonim ***** válasza:
Ilyen tünetekkel muszály orvoshoz menned. Ha pánik okozza, akkor azt kell kezelni. Addig szedjél napi 3x1 Panangint, ezt kapsz a patikában. Ez egy vitamin, és segíti a szív munkáját.
2012. febr. 2. 21:23
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszi még egyszer mindenkinek :)
2012. febr. 3. 14:47
 9/9 anonim ***** válasza:

Nekem is van, elektromos vérnyomásmérő is mutatja.

Egyik nap 150/90 a vérnyomásom, másik nap 100/60.

Nem mentem orvoshoz, nem is fogok.

21 / F

2012. febr. 24. 14:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!