Szívritmuszavar. Szerintetek veszélyes?
Konkrétan azért kérdezem, mert naponta többször megfigyelem magamon, hogy összevissza ver a szívem, szorítást érzek a mellkasomban, esetleg légszomjam van. Ilyenkor néha nézem a pulzusomat és érzem a zavart az erőben... Barátnőm is felhívta rá a figyelmemet, hogy még alvás közben is szokta néha érezni a szívem össze-vissza dobbanását.
Továbbá problémám az is, hogy újabban elkezdtem futni, és amikor jobban megterhelem magam, érzem hogy elkezd görcsölni a szívem tájéka. Egyébként most is legalább kétszer éreztem a mellkasomban a szorító érzést :D
Szerintetek érdemes lenne orvoshoz menni, vagy még ez nem komoly? Egyébként azt olvastam, hogy a depresszió is okozhat ilyen tüneteket. Igaz ez? Sajnos én szenvedek is miatta elég sokszor, kezelésre is jártam.
24/f
Minden probléma /tünet/ észlelésekor érdemes lenne orvoshoz fordulni, majd ő eldönti hogy veszélyes-e.
Menj el orvoshoz.
Na mármost, én azért ódzkodom attól, hogy orvoshoz forduljak, mert manapság sokszor bunkók az emberrel, ha nem komoly a probléma és elzavarnak kezeletlenül. Ráadásul a háziorvosomhoz nem tudok elmenni, max legközelebb nyáron; mert Győrben tanulok. Így maradna az egyetemi orvos, akitől meg azért tartok.
Köszönöm mindenkinek a válaszát!
nekem is volt előbb egy elég erős szívbedobogásom,de nekem igen sokszor szokott ilyen lenni.Pedig voltam EKG-n is meg pár naposon is,nálam nem derült ki semmi.Okozhatja stressz igen erősen!!
De mindenképpen menj el orvoshoz kizárni a szervi bajokat!!!!Jobb félni, mint megijedni!
Nekem is van, elektromos vérnyomásmérő is mutatja.
Egyik nap 150/90 a vérnyomásom, másik nap 100/60.
Nem mentem orvoshoz, nem is fogok.
21 / F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!