Mellkasi fájdalom 21 évesen, mi lehet?
Sziasztok!
21 éves fiú vagyok, észrevettem, hogy a mellkasom kicsit fáj (először tegnap vettem ezt észre), illetve néha a szegycsontomnál is szúró érzés kerülget.
Hallottam hogy hidegben összeszűkülnek az erek és megnő az infarktus veszélye. Lehet ez a mellkasi fájdalom annak, hogy valami probléma van a szívemmel?
Köszönöm előre is a válaszokat!
Lehet persze, de nagyon kicsi az esély rá. Nagyon fiatal vagy ahhoz, hogy infarktusod legyen - ha mégis, akkor annak minden bizonnyal genetikai oka van. Ha nagyon félsz vagy zavar ez a dolog, vagy rosszabbodik a közérzeted, akkor menj el és vizsgáltasd ki magad. A házidokihoz is elmehetsz, és az csinál neked egy EKG-t.
A másik dolog: sokat ülsz görbén? Görnyedve? Esetleg magas ember vagy, vékony (azok jobban megszenvedik a hideget, pszichésen is és fizikailag is)? Húzd ki magad, időnként menj le sétálni, némi sport se ártana. Mondjuk úszás, ha szereted, de mehetsz máshova is. Vagy csak a szobában csinálj néhány nyújtó gyakrolatot.
A harmadik ok egyértelműen pszichés, nyílván kicsit stresszebb vagy most, mint egyébként. Meditáció, lazítás. nyugi!
Szia! :)
Hát kicsit hipochonder is vagyok, lehet az is benne van, de akkor is zavar a dolog.
Még olyan kérdésem lenne, hogy én pesten tanulok és nem tudok hétköznap hazamenni. Lehet kérni pesti kórházba beutalót ilyen vizsgálatokra a háziorvosomnál, vagy csak az adott megyei/városi kórházba lehet?
sziasztok megint, gondoltam hogy megírom, mi történt azóta
(amikor írtam az csütörtöki nap volt). Vasárnap hajnalban bementem édesapámmal az ügyeletre, mert nagyon fájt és nem tudtam aludni, EGK, mellkas röntgen, vérkép, minden negatív. Doktornő azt mondta hogy valószínűleg mellhártya gyulladás, szedtem rá Fortedol nevű gyógyszert.
Aztán eltelt 4 nap, csütörtökön este megint erős lett, úgyhogy bementem az egyik budapesti ügyeletre (pesten tanulok, csak azon a héten nem volt még suli), ott is ekg, ami negatív, illetve mellkasi fájdalom kompresszióval provokálható volt, és azt mondta a kezelő, hogy mozgásszervi dolog lehet (pl bordaközi izmok gyulladása)
Azóta néha visszatért, néha elmúlt, előző hét egész jó volt, ma éreztem megint erősebben, úgyhogy megyek még egy körre orvoshoz, mert nem hiszem hogy normális, hogy 2 hét múlva még mindig fáj :(
Remélem már lassan meggyógyulok, de majd még megírom (hátha valakinek egyszer szüksége lesz rá aki itt fog keresgélni)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!