Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Hogyan lehet kevés alvással...

Hogyan lehet kevés alvással is kipihent az ember? Nem is tudom mit hallottam már több embertől jóga talán meditáció segítségével kevés idő alatt is ki tudják pihenni magukat.

Figyelt kérdés
2012. jan. 21. 23:40
 1/7 anonim ***** válasza:
egyszerűen hozzá kell szokni.
2012. jan. 21. 23:49
 2/7 anonim ***** válasza:
37%

Kevés alvás = fáradság.

Sok alvás = kipihent állapot.

Ezek az ÉP ÉSZ szabályai. Nyilván vannak egyéb dolgok, amikkel ideig-óráig elérhetünk frissebb állapotot, pl. koffein, torna (akár jóga), meditáció. De ha teheted, inkább aludj sokat. Azt nem pótolja semmi. Persze, tudom, könnyű mondani. Próbálj meg minél előbb lefeküdni, ha korán kell kelned. És reggelente egyél egy almát, az helyrerázza a keringést.

2012. jan. 21. 23:55
 3/7 A kérdező kommentje:

Még ha normális életet élnék.

Folyamatosan rendszertelenül éjszakázom.

Van, hogy kettő, de van, hogy négy éjszakát nem alszom.

Nyolc éve nem dolgoztam nappal.

2012. jan. 22. 00:07
 4/7 anonim ***** válasza:

"Hogyan lehet kevés alvással is kipihent az ember?"

Hosszú távon sehogy. Mindenkinek van egy alvásigénye. Van, akinek napi 7 óra, van, akinek 8, van, aki beéri 5-tel. Az átlag 7 körül van. Ezen nem nagyon lehet változtatni.

"Nem is tudom mit hallottam már több embertől jóga talán meditáció segítségével kevés idő alatt is ki tudják pihenni magukat."

Ha az ember stresszmentesen él, biztosan kipihentebbnek érzi magát, de ettől valószínűleg nem kell sokkal kevesebbet aludnia.

2012. jan. 22. 01:43
 5/7 A kérdező kommentje:

No,de pl. ma éjszaka dolgolgozom, holnap éjjel nem.

Akkor holnap nappal mikor feküdjek le?

Ha pl. reggeltől alszom délig délután kipihentebbnek érzem magám ám este nem fogok tudni elaludni.

Ha nem fexek le vagy csak 1-2 órára akkor tiszta kóma vagyok. Illetve ilyenkor hogyan számoljam ki azt a 7-8 vagy bármennyi órát amire szükségem van?

Ha hiszitek ha nem ismerek olyan embert (főnök) egész nap illetve majdnem egész éjjel megy, pörög járja az üzemeket agyba is nagyon ott van, stresszes életet él és szinte soha nem zavarja senki se éjjel se nappal mikor telefonon felhívja, mindig napra kész.

Nemrég tv-be láttam egy szinészt vagy nem is tudom ki volt, asszem meditációt mondta, hogy ő azzal fele idő alatt ki tudja magát pihenni ezt csinálja hosszú távon.

2012. jan. 23. 10:09
 6/7 anonim ***** válasza:

"Ha nem fexek le vagy csak 1-2 órára akkor tiszta kóma vagyok. Illetve ilyenkor hogyan számoljam ki azt a 7-8 vagy bármennyi órát amire szükségem van?"

A szervezeted "kiszámolja" helyetted. Ha legalább időnként nem használsz ébresztőórát, akkor amikor lehet, akkor annyit fogsz aludni, amennyire a szervezetednek szüksége van.

"Ha hiszitek ha nem ismerek olyan embert (főnök) egész nap illetve majdnem egész éjjel megy, pörög járja az üzemeket agyba is nagyon ott van, stresszes életet él és szinte soha nem zavarja senki se éjjel se nappal mikor telefonon felhívja, mindig napra kész."

Aztán majd 52 évesen meghal szívinfarktusban vagy agyvérzésben.

2012. jan. 23. 14:33
 7/7 A kérdező kommentje:

"A szervezeted "kiszámolja" helyetted. Ha legalább időnként nem használsz ébresztőórát, akkor amikor lehet, akkor annyit fogsz aludni, amennyire a szervezetednek szüksége van."

Csak tudod ha én nem használok ébr. órát az azt jelenti, hogy reggel hazaérek munkából, este már nem megyek, akkor reggel lefexem elalszom akár estig is így éjszaka csak nézegetek. Másnap reggel van mire el tudok aludni átalszom azt a napot is akkor nem megyek soha semmire.

"Aztán majd 52 évesen meghal szívinfarktusban vagy agyvérzésben."

Hát nem!

Most 62 éves orvos eddig nem látta egy hétvégén kettő fiatalokból álló csapattal is teniszezik.

2012. jan. 24. 09:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!