Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Miért mondják rám, hogy...

Miért mondják rám, hogy pánikbeteg vagyok, ha egyszer ennek semmi köze hozzá?

Figyelt kérdés
Két teljes hónapja irtózatos fejfájásom van, emiatt megmértük a vérnyomást és megas lett. Nem olyan vészes, de magas, 138, majd szépen lassan ment feljebb... két napra rá, az dokimnál már 164/110. Kaptam vérnyomáscsökkentőt, de semmit nem hat, ennek kb egy hónapja, a 3. vérnyomáscsökkentőt szedem és szétrobban a fejem, még mindig, napi szinten, minden egyes nap. A meló egy kész rémálom, alig bírok dolgozni. A vérnyomásom ugyanúgy magas. Már belgyógyásznál is jártam, szemészetre, vizeletvizsgálatra küldött, de egyik sem mutatott ki semmit. Éppen ezért nem értem, hogy mi lehet a bajom, miért nem normalizálódik a vérnyomásom végre? Itt, az interneten hallottam, olvastam ilyen orvos válaszol oldalakról. Írtam egy kardiológusnak aki azt mondta pánikbeteg vagyok. Részletesen közöltem vele minden adatot, mindent és ezt írta válaszként. Miért lennék pánikbeteg, mikor csak a vérnyomásom magas és nem megy le? Nem stresszelek semmin, kiziárólag a fejfájásomon, hiszen amiatt van minden, annyira fáj, hogy nagyon. És ez ugye a vérnyomásomtól fáj. Ha lemenne, megszűnne a fejfájásom is. Szerintetek pánikolós vagyok vagy valami más van a háttérben?
2012. jan. 20. 15:27
 1/5 anonim ***** válasza:
Biztosan olvastad a pánikbetegség tüneteit, de ha nem, olvasd el nyugodtan. Egészen más, mint amit leírtál, szóval nyugi, nincs ilyen gondod.
2012. jan. 20. 15:31
 2/5 anonim ***** válasza:
Nekem is azt mondják, hogy pánikbeteg vagyok! De nem hinném, hogy az lennék..Nekem szimplán annyi bajom van, hogy ha valahova mennem kell ( akár vásárolni, akár kirándulni..stb.) Akkor mindig rám jön a hasmenés..És ezért mondják rám, hogy pánik beteg vagyok! :D
2012. jan. 20. 15:35
 3/5 A kérdező kommentje:
hát épp ez az, nem értem mire alapozzák ezt a feltevést...
2012. jan. 20. 16:13
 4/5 anonim ***** válasza:

A pánikbetegség tényleg járhat fejfájással, fejben érzett nyomással stb.

Ha semmilyen vizsgálat nem talált eltérést, akkor kézenfekvő a pánikbetegségre gondolni. Emellett gondolom rengeteg pánikbeteg bombázza a panaszaival az orvosokat, ezért nehéz őket meggyőzni arról, hogy itt nem erről van szó (ha tényleg nem).

164/110 nem olyan magas vérnyomás, amitől az embernek folyamatosan nagyon fáj a feje, 138 meg főleg nem.

Vissza kell menni a háziorvoshoz és közölni vele, hogy az egész nem javult semmit. Lehet, hogy továbbutal neurológiára, ct-re stb.

Sokféle fejfájás van egyébként, ez bonyolult szakterület, van külön "fejfájásklinika" is, ott talán jobban értenek hozzá.

2012. jan. 21. 05:48
 5/5 A kérdező kommentje:
EKG-ét csináltak, háromszor is, szemészeten voltam, illetve 24 órás vizeletet kellett gyűjtenem, de ezeken az eredményeken semmilyen eltérése nem mutatkozott. Nem tudom miért nem szűnik a fejfájásom, bár gondolom a vérnyomásom miatt. 4 hónapja voltam teljes kivizsgáláson, vérkép, vérnyomás, EKG, szemészet szintén és minden rendben volt. December óta küzdök ezzel a problémával.
2012. jan. 24. 08:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!