Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Legyek gusztustalan?

Legyek gusztustalan?

Figyelt kérdés
Elég gyakran megbetegszek az utóbbi időben. Kb. évente 5ször, de nincs komoly bajom csak nátha meg hurutos köhögés. de ez a slejmezés eltart hetekig. Már régóta semmi bajom de a slejm még mindig jön. Miért van ez, és lehet-e szövődménye?
2012. jan. 19. 12:59
 1/8 anonim ***** válasza:
Legyél! Turházz nyugodtan! Ha pedig akarsz menj orvoshoz esetleg kiderülhet van e vmi komolyabb is a háttérben de lehet h csak egyszerű megfázás a szervezeted meg ilyen. Rengeteg oka lehet a váladékolásnak.
2012. jan. 19. 13:05
 2/8 A kérdező kommentje:
Voltam orvosnál, nem talált semmit. Csak azért kérdeztem hogy mitől lehet ilyen gyakran.
2012. jan. 19. 13:07
 3/8 anonim ***** válasza:
Erősítsd az immunrendszered! Szedjél C vitamint és Béres cseppet.
2012. jan. 19. 13:12
 4/8 anonim ***** válasza:
Dohányzol talán? Attól szokott elhúzódóbb lenni a gyógyulás. Vegyél köptetőt, a slejmben ott tanyáznak a kórokozók, jobb minél hamarabb megszabadulni tőle.
2012. jan. 19. 13:13
 5/8 A kérdező kommentje:
Igen dohányzok. Akkor lehet hogy attól van. Köszi
2012. jan. 19. 13:15
 6/8 anonim ***** válasza:
Szedj köptetőt. Amikor nekem tüdőgyuszim volt, 5 hétig kellett szednem köptetőt....
2012. jan. 19. 13:15
 7/8 anonim ***** válasza:
Legyél! Turházz nyugodtan! Köpj ahova akarsz. Vagy szívd vissza, jó hangosan. Lehetőleg családi ebéd kellős közepén. Az összes hús a tied lesz.
2012. jan. 19. 13:44
 8/8 anonim ***** válasza:

Nekem is megmarad a hurutos köhögés, kb. három éve volt ilyen először.

Három éve még egy - másfél hónapig volt csak, két éve kilenc hónapon át köhögtem nem épp szárazon.

Lehet reflux, orrpolip, pszichikai eredetű, allergia, asztma stb...

Nálam a háziorvosom szerint reflux miatt, a tüdőgyógyász azt mondta, hogy nem tudja kizárni az asztmát, de nem is tipikus asztma (adott szteroidos inhalátort), az allergiatesztem negatív, de az önmagában még semmit se jelent.

A szteroidos inhaláló rendbehozott, mondjuk az is kb. két hónap alatt, vagy picivel több.

Szóval nem hinném, hogy ilyen lehet csak úgy.

Annyi lehet, hogy féligmeddig bebeszéljük magunknak, köhögünk, és a köhögés ingerli az újabb köhögést, esetleg váladéktermelést. Egyik barátnőm is így járt - bár fontos tényezőt nem tudtam meg, miszerint hurutosan vagy szárazon köhögött -, és nálam is részben pszichikai volt a dolog.

2012. jan. 19. 17:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!