Mit tegyek ha gennyes a lábujjam?
Figyelt kérdés
.2012. jan. 4. 16:45
1/9 anonim válasza:
Menj el a sebészetre, addig is kenegesd jóddal és tetran krémmel.
3/9 anonim válasza:
Èn simán kivágom magamnak a benött körmöt. Kicsit mazochista vagyok. :D
5/9 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen, bár szerintem nem megyek el orvoshoz!
2012. jan. 4. 17:13
6/9 anonim válasza:
Ha nem mész el orvoshoz, akkor nagyon megjárhatod, akár halálos szövődmény is kialakulhat.
7/9 anonim válasza:
Attól függ mitől gennyes! Ha valóban bevágtál a körömágyba (vagy benőtt a körmöd) és nem akarsz orvoshoz menni, akkor próbálj párakötést tenni rá (ehhez kellene valamilyen antibiotikus kenőcs - pl. Ebrimycin gél) Úgy kell elkészíteni, hogy bekened a sérült részt a kenőccsel (nem kell sajnálni!), teszel rá egy steril gézlapot, erre egy benedvesített vattacsomót, majd egy nylon-nal beborítod, s ragtapasszal légmentesen körberagasztod az egészet (ez az ún, "dunszt" kötés). Ezt éjszakára csináld meg, reggel vedd le (úgysem tudnál cipőt venni rá), s addig csináld esténként amíg a váladék ki nem ürül.
Ha 2-3 alkalom után semmilyen pozitív változás nincs, akkor valóban meg kell mutatni sebésznek vagy bőrgyógyásznak.
8/9 anonim válasza:
Persze, ne is menj orvoshoz, hátha elfertőződik.
9/9 anonim válasza:
szia én nekem is volt már gennyesedés a lábujjamon.Az a lényeg ,hogy valahogy szúrd ki vagy nyomd ki kegyetlenül fáj de ess átt rajta utánna mosd le bő vízzel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!