Három hete náthás vagyok, lázam nincs, csak rossz közérzet, és taknyosság. Ötletek?
A Neocitrán és tsai nem a legjobb megoldás. Pillanatnyilag jobban leszel, de elhúzódóbb a gyógyulás, nagy a visszaesés valószínűsége. Olyan, mintha nem elpusztítanád, csak elkábítanád a kórokozókat.
Jó ötlet viszont a pihenés, nagy dózis C vitamin, gyógyteák szekfűszeggel kiegészítve (pl. Hársfa, Kamilla, Akác, Csipkebogyó, Bodza), és a forraltbor is, ahogyan azt Besenyő Pista bácsi is írta.
A gyógyszerek - mint valamelyik előző is írta - tényleg nem a legjobb megoldások. Csak a tüneteket enyhítik, amit sz.v.sz. nem is kell enyhíteni, enyhül magától, ha az alapbaj is enyhül. Ugyanakkor elnyomják a hőemelkedést is - paracetamol - ami segítené a gyógyulást.
Ezen felül azt az érzetet keltik, hogy hurrá, megtettünk mindent a gyógyulásért. Igen, ez a hit is sokat számít, azonban nem mindegy. A megfázás elleni küzdelemben meggyengülhet az immunrendszered, és ami nem törvényszerű emiatt, de visszaeshetsz.
Amúgy az egyhónapos nátha mögött szinte biztos, hogy áll valami. Nekem is elhúzódnak a nátháim, nincs lázam, csak maximum hőemelkedés. Nekem még rossz közérzet se szokott lenni, csak nonstop orrfolyás.
Nekem valószínűleg refluxom van, és az orvosom szerint lehet, hogy az járul hozzá ehhez.
Szóval, nem ijesztgetés, de ha többször volt már ilyen eseted, akkor állhat mögötte valami.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!